Nieuws

Quick’20 JO17-4 wint eerste editie van het toernooi “De slag om Oldenzaal” bij Quick’20

dinsdag 26 juni 2018 - JO17-4


Afgelopen zaterdag heeft Quick’20 JO17-4 beslag gelegd op de eerste plaats van het toernooi “De slag om Oldenzaal” wat voor de eerste keer gehouden werd op sportpark “Vondersweijde”.

 

Poule 1: De Esch, FC Berghuizen en Quick’20 JO17-5

Poule 2: BWO, Quick’20 JO17-4 en VV Oldenzaal

 

 

De eerste wedstrijd is tegen VV Oldenzaal. Quick’20 start deze wedstrijd zwak en dit leverde VV Oldenzaal een aantal goede mogelijkheden op via hun snelle spitsen. De 1-0 van VV Oldenzaal is een doelpunt uit het boekje. De bal werd via links voorgezet en de spits tikte dit buitenkansje binnen. Na dit doelpunt kwam Quick’20 beter in de wedstrijd en creëert een aantal kansen. VV Oldenzaal is levensgevaarlijk in de omschakeling en dit levert een aantal hachelijke momenten op voor de goal van Quick’20. Vlak voor tijd valt de meer dan terechte 1-1. Uit een goed genomen hoekschop van Thijs knikt Huub snoeihard binnen. Hierna krijgen beide partijen nog de mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat gebeurt niet.

 

Wedstrijdverloop:

0-1 Speler VV Oldenzaal
1-1 Huub (Thijs)

 

 

De tweede wedstrijd is tegen BWO. Omdat BWO met 3-0 van VV Oldenzaal heeft gewonnen is de doelstelling duidelijk… Winnen! Deze opdracht is makkelijker gezegd dan gedaan. BWO blijk over een tweetal supersnelle buitenspelers te beschikken, die ook veelvuldig gezocht worden. Omdat de verdedigende organisatie goed staat weet Quick’20 dit goed te beteugelen. Halverwege de wedstrijd krijgt Quick’20 een vrijetrap op een meter of twintig van het doel van BWO. Morris, die in de competitie ook al een paar keer doeltreffend was uit een vrijetrap, ontfermt zich over deze klus. Met een geweldige trap krult hij de bal om de muur heen en laat de doelman van BWO kansloos 1-0. De laatste vijf minuten is het vooral tegen houden voor Quick’20 en dat lukt zonder tegendoelpunten te incasseren. Hierdoor plaatst Quick’20 zich voor de finalewedstrijd voor de plaats één en twee.

 

Wedstrijdverloop:

1-0 Morris (Vrijetrap)

 

 

De finalewedstrijd is een onderonsje tussen Quick’20 JO17-4 en Quick’20 JO17-5. Quick’20 J017-5 dankt hun finaleplaats door twee overwinningen op zowel FC Berghuizen en De Esch. In het begin direct een goede mogelijkheid voor Quick’20 JO17-4, maar omdat Morris niet het overzicht heeft ziet hij de geheel vrijstaande Koen over het hoofd en gaat die mogelijkheid voorbij. Quick’20 JO17-5 laat in deze fase Quick’20 JO17-4 het spel maken. Dit resulteert in langdurig balbezit, maar doordat het tempo heel erg laag is weten zij geen kansen te creëren. In het verdere verloop van de wedstrijd is het Quick’20 JO17-5 dat zich meer en meer laat gelden en een aantal goede kansen weet te creëren. Door alert keepen van Jord leidt deze dadendrang niet tot doelpunten. Met nog zo’n twee minuten officiële speeltijd op de klok lijkt het duel af te stevenen op penalty’s. Quick’20 JO17-4 zet nog maar eens een keer aan en via Maarten komt de bal bij Morris. Die houdt, ditmaal wel, het overzicht en legt de bal breed op de inkomende Quinten, die met een hard schot, de goed keepende Bram, in de verre hoek weet te passeren 1-0. Direct na de aftrap onderschept Maarten de bal die hij vervolgens aan Morris meegeeft. Met een geplaatst schot in hoek laat hij de doelman kansloos 2-0. Dit is tevens de eindstand.

 

 

Wedstrijdverloop:

1-0 Quinten (Morris)
2-0 Morris (Maarten)

 

 

Eindstand O17:

  1. Quick’20 JO17-4
  2. Quick’20 JO17-5
  3. BWO JO17-1
  4. FC Berghuizen JO17-1
  5. VV Oldenzaal JO17-1
  6. De Esch JO17-2

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube