Nieuws

Quick’20 speelt zich veilig na spektakelstuk tegen Halsteren!

woensdag 13 juni 2018 - 1e selectie


Quick ’20 heeft zich afgelopen zondag op een miraculeuze wijze weten te handhaven in de Derde Divisie. Na een verliespartij afgelopen donderdag (1-0), kwam het ook in de return op achterstand. Na 48 minuten stond er 0-2 op het scorebord en moest Quick ’20 nog drie keer scoren om verlenging af te dwingen. Wat de meeste mensen voor onmogelijk hielden gebeurde toch; na 120 minuten stond er 4-2 op het scorebord en daarmee was handhaving een feit.

Waar het afgelopen woensdag de ploeg uit Oldenzaal was die een lange busreis voor de boeg had, was het zondag de beurt aan RKSV Halsteren en haar supporters. Een busreis naar Oldenzaal, heen en terug, was in totaal goed voor zo’n 500 kilometer. Met goede moed moeten het team en de supporters naar Oldenzaal zijn vertrouwen, want Halsteren had immers een voorsprong van 1-0 afgedwongen in het thuisduel. Het sportpark lag er prachtig bij en het weer was ook om over na huis te schrijven. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een prachtige voetbalmiddag. En dat werd het ook!

De eerste helft begon zoals hij ook afgelopen donderdag begon. Het was Quick ’20 dat volop de aanval zocht op zoek naar die broodnodige treffers. Toch had het opnieuw weer moeite om tot grote kansen te komen. De eerste kans was voor Eulderink, die na een mooie dribbel de bal naast het doel wist te plaatsen. Hetgeen afgelopen donderdag in en tegen Halsteren ook al gebeurde, gebeurde ook deze wedstrijd weer. Ondanks dat het weinig tot niet creëerde was het Halsteren wat zeven minuten voor rust op voorsprong wist te komen. Abdoe Abdendi werd de diepte ingestuurd en wist de bal knap over keeper Felix van Berkel te stiften. Quick leek nog voor rust op gelijke hoogte te komen, maar een goede kopbal van Kemna werd knap van de lijn gehaald door de uitstekend keepende keeper van Halsteren.

 

 

Door de 1-0 verliespartij van afgelopen donderdag en de 0-1 achterstand met rust leek het een loodzware opgave te worden voor Quick ’20 om zich alsnog veilig te spelen. Nadat Abdoe Abdendi in de 48ste minuut ook nog de 0-2 op het scorebord wist te zetten, leek het doek definitief te zijn gevallen voor Quick’20. Een doodse stilte viel er over het sportpark heen. Wat er toen gebeurde zal waarschijnlijk de boeken ingaan als het ‘Wonder van Vondersweijde’. Waar de meeste supporters met een zwart-wit hart de hoop al grotendeels hadden opgegeven, er moest immers nog minimaal drie keer gescoord worden om een verlenging af te dwingen, was het team wat er nog steeds vertrouwen in had. Zeker nadat vrijwel direct na de 0-2 op een wonderbaarlijke wijze een speler van Halsteren zijn eigen keeper wist te passeren en zo 1-2 op het scorebord zette.

 

Quick ’20 rook bloed en ging opzoek naar de gelijkmaker. Eulderink zorgde deze middag voor veel dreiging via de rechterkant en dat resulteerde in de 60ste minuut dan ook bijna op de gelijkmaker. Dit maal was het echter de lat die Halsteren redding bracht. Vijf minuten later was het wel opnieuw raak voor Quick. Na slecht uitverdedigen van de uitploeg wist Kamp invaller Pinna te vinden, die de bal goed aan wist te nemen en vervolgens ook goed af wist te ronden. Na deze gelijkmaker begon het publiek er ook weer in te geloven. Er moest echter nog minimaal een keer gescoord worden er minimaal een verlenging uit te slepen. Ondanks dat de tijd begon te dringen probeerde Quick ’20 met verzorgd voetbal op zoek te gaan naar die belangrijke derde treffer. In de 80ste minuut gebeurde hetgeen wat voor 30 minuten terug nog als onmogelijk werd geacht. Na een goede voorzet van Zwienenberg wist Kamp hard binnen te schieten. Verlenging was hierdoor een feit.

 

 

Ook in de verlenging bleef het onvermoeibare Quick ’20 doorgaan opzoek naar die bevrijdende treffer die er voor zou moet zorgen dat het zich zou handhaven in de Derde Divisie. Kamp was in de eerste minuten van de verlenging dan ook dichtbij, maar zag zijn poging opnieuw van de lijn gehaald worden door doelman Pietersma. Vervolgens was het Jeroen Visscher die dichtbij een treffer was. Zijn doelpoging ging echter op de paal. Halsteren kon niks anders dan tegenhouden en hopen op een strafschoppenreeks.

 

Quick was echter niet van plan het hier op aan te laten komen en ging ook na 105 minuten weer door met hun aanvalsplan. In de 107de minuut gebeurde dan ook hetgeen waar heel Vondersweijde en iedereen met een Quick-hart op hoopte. Opnieuw was het Kamp die, na een goede voorzet van Korkis, het net wist te vinden. Ditmaal met zijn hoofd. Wat volgde was grote vreugde op sportpark Vondersweijde. Door deze 4-2 overwinning weet Quick ’20 zich te handhaven in de Derde Divisie en zal het hier volgend seizoen ook weer in uitkomen. Een beter afscheid en een betere afscheidswedstrijd hadden de vertrekkende spelers zich niet kunnen wensen. Deze wedstrijd zal niet snel meer vergeten worden!

 

Foto’s Robert Molnar klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube