Nieuws

Quick ’20 domineert, maar verliest eerste finale in de nacompetitie

vrijdag 8 juni 2018 - 1e selectie


Quick ’20 heeft het eerste cruciale duel om een plek in de Derde Divisie uit bij Halsteren verloren. In een wedstrijd waarin Quick ’20 vrijwel de hele wedstrijd domineerde, was het Halsteren die de wedstrijd met 1-0 wist te winnen. Aankomende zondag is de return en moet Quick dus alles op alles zetten om alsnog en plek in de Derde Divisie veilig te stellen.

 

De ploeg uit Oldenzaal had een lange busreis voor de boeg en zodoende vertrok het ’s middags al om 15.00 uur. Ongeveer vijf uur later, om 20.00 uur, werd er afgetrapt voor de eerste helft van dit voor beide teams cruciale duel. Direct vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het Quick ’20 was dat het initiatief zou gaan nemen deze wedstrijd. De spelers van Quick ’20 wisten elkaar makkelijk te vinden, wat resulteerde in goed verzorgd voetbal en de nodige complimenten langs de lijn van de thuissupporters.

Ondanks een goed begin, waarin er wel goed verzorgd voetbal werd gespeeld maar niet echt kansen werden gecreëerd, was het toch Halsteren wat op voorsprong wist te komen. In de achttiende minuut zorgde een lange bal naar voor ervoor dat Josimar Pattinama schuin op de goal af kon lopen en schoot hard laag in de korte hoek binnen. Het gevolg was dat Halsteren zich vervolgens als een soort handbalteam op ging stellen, waardoor Quick ’20 de nodige moeite had om tot echte kansen te komen. In de eerste helft bleef het enkel bij wat afstandsschoten, die overigens niet voor groot gevaar zorgden voor de keeper van Halsteren.

 

 

De tweede helft was Halsteren niet van plan hun ‘handbal’-tacktiek op te geven. Wederom was het Quick ’20 wat domineerde en steeds opnieuw de aanval zocht. In de 58ste minuut kreeg Quick ’20 haar eerste grote kans. Jasper-Ewout van Breemen-Schneider kreeg een voorzet op maat van Pinna, maar wist net niet het net te vinden. Quick ’20 bleef de aanval zoeken en dat resulteerde in een aantal schoten, maar opnieuw bracht dit geen groot gevaar.

In de 75ste minuut was het Halsteren wat weer eens een keer gevaarlijk wist te worden, maar het bleef bij een scrimmage voor het doel van Quick ’20. Doordat de ploeg van trainer Steggink opzoek ging naar de gelijkmaker ontstond er achterin bij Quick iets meer ruimte. In de 82ste minuut was Halsteren dichtbij de 2-0, maar bracht de paal redding. Tijdens het slotoffensief van Quick ’20 wist het, na een goed vrije trap van Dani Korkis, nog de buitenkant van de kruising te raken. Het geluk zak vandaag echter niet mee.

 

Ondanks dit verlies moet deze wedstrijd goede hoop bieden voor het team richting zondag. Vrijwel de hele wedstrijd domineerde Quick ’20. Daarnaast speelt het aankomende zondag op het vertrouwde, en vergeleken met het veld bij Halsteren, grote hoofdveld. Het team hoopt aankomende zondag op een vol sportpark en kan alle steun goed gebruiken richting handhaving in de Derde Divisie! Graag zien we daarom iedereen zondag om 14.00 uur op Sportpark Vondersweijde.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube