Nieuws

Quick ’20 wint eerste tweeluik en gaat door naar de finale van de nacompetitie!

dinsdag 5 juni 2018 - 1e selectie


Quick ’20 heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan door thuis met 2-1 te winnen van HVV Hollandia. Doordat de eerste wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde, mag het zich op gaan maken voor de finale van de nacompetitie. Donderdag gaat het op bezoek bij Halsteren, zondag zal die club richting Oldenzaal komen voor de return.

Zoals Quick ’20 vorige week donderdag ook goed aan de wedstrijd begon door vroeg in de wedstrijd te scoren, wist de ploeg uit Oldenzaal deze wedstrijd nog sneller het net te vinden. De wedstrijd was nog geen minuut aan de gang of de scheidsrechter bestrafte een overtreding in het strafschopgebied van Hollandia op Jeroen Visscher met een penalty. Net als donderdag was het opnieuw aanvoerder Ryan Snelders die zijn ploeg op voorsprong wist te zetten. Hij benutte de strafschop met een goed schot in de rechter bovenhoek.

Deze strafschop was een van de weinige spectaculaire gebeurtenissen in de eerste helft, want hoewel Quick ’20 de ploeg was met het meeste balbezit en de aanvallende intenties, bleven echte kansen uit. Alleen Schepers wist nog een kans te creëren middels een kopbal, na een goede voorzet van Saliba Somi. Met een goede redding wist de keeper van Hollandia een doelpunt te voorkomen.

 

 

De tweede helft was qua kansen een stuk leuker om te zien. In de eerste fase was het vooral de ploeg uit Hoorn wat aandrong op de gelijkmaker. In een korte periode achter elkaar wist Hollandia een paar keer gevaarlijk voor het doel te komen. Zo vloog een schot van randje zestien net over het doel en haalde Mart Schepers een kopbal van de lijn. De volgende corner was het echter wel raak. Bij de tweede paal werd goed ingekopt door Sonny Pronk, nadat de bal in eerste instantie nog verlengd werd. Door dit doelpunt in de 57ste minuut zou het nog een spannend laatste half uur gaan worden.

Niet veel later was het weer Hollandia dat gevaarlijk wist te worden. Dit keer bracht de lat, en indirect ook Jos Damink (accommodatiebeheerder), redding. Bij de keuring van de doelen bij de aanvang van de tweede helft werd er door een van de grensrechters geconstateerd dat de lat en de paal niet goed op elkaar aansloten. Gevolg was dat Jos Damink middels een ladder en een hamer deze weer goed in elkaar moest slaan. Wie weet was deze kans er wel ingevlogen als het doel niet goed gerepareerd was.

Na deze grote kans was het toch weer Quick ’20 dat het initiatief in handen nam. Dit resulteerde in de 72ste minuut in een doelpunt. Een lange bal van Somi belandde via twee spelers van Hollandia in de voeten van Kemna, die vervolgens Visscher goed de diepte instuurde. Met een mooie kapbeweging en vervolgens een stiftje over de keeper weet hij de Oldenzalers weer op voorsprong te zetten. Er volgden nog ongeveer twintig spannende minuten, waarin Hollandia nog tot een paar kansen kwam. Gelukkig wist keeper Felix van Berkel met een paar knappe reddingen te voorkomen dat Hollandia nog op gelijke hoogte zou komen. Door deze 2-1 overwinning heeft Quick ’20 zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie.

Aankomende donderdag wordt het eerste duel van de finale van de nacompetitie gespeeld. Quick gaat dan op bezoek bij Halsteren. Evenals vorige week donderdag heeft de ploeg van trainer Michel Steggink dus weer een lange reis voor de boeg. Voor de supporters die (weer) van plan zijn de wedstrijd te bezoeken, aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur. De supporters die niet mee kunnen hopen we aankomende zondag te zien bij de return!

 

Foto’s Robert Molnar Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube