Nieuws

Quick’20 JO15-5 Wint de KNVB-Beker

maandag 4 juni 2018 - Jeugd


Eindelijk was het zover! Na overwinningen op NEO, DEC’10, Sparta Enschede, VVG’25 en Lochem was de grote dag aangebroken: de KNVB-bekerfinale 2017/2018 voor de JO15-jeugd van regio Oost. De finale ging tussen Quick’20 JO15-5 en LSV JO15-1.

Met een bus vol spelers en supporters reden we richting Drempt, het geboortedorp van Klaas-Jan Huntelaar. Nadat we een verkeersinfarct hadden veroorzaakt in het nostalgische dorp, liepen we via een pad tussen kerk en kerkhof richting het mooie voetbalcomplex waar we hartelijk werden ontvangen door de begeleiders van HC’03.

Na een motiverende peptalk van Björn Kuipers begon Quick’20 uitstekend en sterk aan de wedstrijd. Na 10 minuten hadden we al een strafschop verdiend wegens hands van een LSV-speler, maar dit werd helaas niet gezien door de scheidsrechter. Onterecht kwamen we kort daarna achter met 0-1.

Toch bleef Quick’20 goed druk zetten op de tegenstander. De grensrechter van LSV wist helaas niet dat een bal rond is en de juiste regels van buitenspel had hij ook nog nooit geleerd. Hierdoor werden er veel kansen om zeep geholpen. Gelukkig kwam na 20 minuten de verdiende gelijkmaker door Gijs. Op voorsprong kwamen we 2 minuten later, door een mooi uitgespeelde aanval die afgemaakt werd door Mike. Zo gingen we met 2-1 de rust in.

Na rust werd er wederom een goal onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Verdedigend hadden we alles goed op orde en bovenal hadden we een uitstekend keepende Dylan. Door een mooi stiftje van Kay 5 minuten voor het eindsignaal, werd de wedstrijd op slot gegooid: 3-1!

Door een goed collectief en inzet van alle spelers hebben we deze finale dik verdiend gewonnen.

Björn Kuipers had het vooraf goed verwoord: “Een finale spelen is mooi, maar als je hem wint is het nog veel mooier!”

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube