Nieuws

Het zesde verliest laatste thuiswedstrijd van RSC 4

dinsdag 29 mei 2018 - Senioren


Vandaag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen RSC 4. Er wordt niet om 9 uur afgetrapt maar om 9.30 uur. Rond half 9 komen de spelers de kantine binnengewandeld. De een komt voor een lekker “bakkie”, de ander moet nog eerst even nicotine bijtanken.

Iets voor negenen lopen we richting de kleedkamer. De gevoelstemperatuur is al aardig warm en zal nog wel wat oplopen. In de kleedkamer is er weer tijd voor de nodige opmerkingen en voetbalhumor. Na deze wekelijkse ontspanning, gaan we richting veld 2 om aan de warming-up te beginnen. Rond half 10 komt ook de “scheids” het veld op en na een korte warming-up van zijn kant, kan het officiële gedeelte worden gedaan.

 

Iets na half 10 begint voor ons de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Ondanks het nu al warme weer, proberen we voorin druk te zetten. Dit loopt niet helemaal zoals het hoort en is voor onze voorwaartsen dan ook niet vol te houden. Het tempo ligt niet al te hoog en ook onze tegenstander vindt dit blijkbaar niet zo erg. Na 10 minuten is er dan ook nog geen kans geweest. We gaan iets anders voetballen. We gooien de bal iets sneller diep en hopen zo te profiteren van de ruimte die achter hun laatste lijn ligt. We kregen nog wel een tegenvaller te verwerken. Gelevert valt uit met een blessure. Gelukkig is “good old” Zuurwelle warm genoeg om hem gelijk te vervangen. Na een kleine 20 minuten heeft onze andere speelwijze resultaat. M. Boomkamp wordt diep gestuurd. Aan de zijlijn wordt hij netjes een halt toegeroepen, maar hij haalt er met een laatste krachtinspanning een inworp uit. Deze wordt door Nordkamp met heel veel precisie in de loop van Postma gegooid. Deze zet zijn lichaam er goed in en draait gelijk weg bij zijn tegenstander. Ook de keeper heeft daarna het nakijken bij zijn schuiver in de korte hoek. 1-0. Dit is wel een lekker gevoel.

Het spel golft in een niet al te hoog tempo op en neer. Alleen krijgen wij de betere kansen. 5 minuten voor de pauze vindt er een opstootje plaats voor de dug-out van RSC. Wat er gebeurd, hoort niet op de velden thuis en beide spelers mogen van geluk spreken, dat ze de wedstrijd uit mogen spelen. Ook is het jammer dat een aantal (reserve)spelers van onze tegenstander blijven zeuren. Na dit opstootje wordt er gelukkig weer gevoetbald, maar gebeurd er weinig meer tot aan de rust. We gaan met een magere 1-0 rusten.

 

In de rust geeft Dorenbusch aan dat we moeten proberen de bal iets meer in de ploeg te houden. Voor de rest loopt het eigenlijk wel.

 

De 2e helft begint. We worden gelijk vastgezet en komen even niet meer aan voetballen toe. Voorin wordt de bal niet meer vastgehouden en het middenveld kan dit in de omschakeling niet meer zo snel rechtzetten. Het spelbeeld is nu andersom. RSC creëert nu een aantal kansen en speelt ook iets vaker de lange bal. Na een kwartier spelen wordt de moegestreden Weusthof vervangen door onze alleskunner Roy Postma. Helaas kan hij ook niet voorkomen dat RSC binnen 10 minuten 2 keer scoort. 1-2. Maar er is nog niets verloren. We rechten onze rug en proberen iets meer druk te zetten naar voren.

Dit levert een aantal kansjes op, maar we moeten uitkijken voor de lepe voorhoede van hun. Aan het eind volgt er toch nog een slotoffensief. Dit levert nog een hele grote kans op voor Rai Postma. Daar waar in de 1e helft de bal netjes in de korte hoek wordt geschoven, is de keeper nu wel attent en tikt de bal met een laatste krachtsinspanning tot hoekschop. We blijven zoeken naar de gelijkmaker. Helaas valt deze niet en na een deze laatste pogingen vindt de “scheids” het mooi geweest en blaast voor het einde van de wedstrijd.

 

Jammer geen 3 punten overgehouden aan deze wedstrijd. Als je de eerste helft bekijkt, hadden we misschien wel met 3-0 voor moeten staan. Op basis van de tweede helft was een gelijkspel het maximaal haalbare. Helaas. A.s. donderdag spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen. Om 19.30 uur uit tegen DSVD 4. Nog 90 minuten “knallen” en dan zit voor ons het seizoen er ook op.

 

Opstelling “het Zesde”

Boomkamp, Huitink, Tijdhof, Gelevert (Zuurwelle/19), Nordkamp, Wolbers, Bijen (C), Arends (Weusthof/73), Rai Postma, M. Boomkamp, Weusthof (Roy Postma/60)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube