Nieuws

Quick ’20 doet wat het moest doen, maar weet zich door ongunstige uitslagen van directe concurrenten helaas niet rechtstreeks te handhaven.

maandag 28 mei 2018 - 1e selectie


Afgelopen zondag speelde Quick ’20 het cruciale duel met OFC om direct lijfsbehoud in de Derde Divisie Zondag. Het zou voor een aantal ploegen een spannende middag gaan worden. HBS, HSC ’21 en Quick ’20 moesten alle drie punten pakken om de nacompetitie te kunnen ontlopen. Alle wedstrijden begonnen deze middag om 14.30 uur. Waar het er in de rust goed uitzag voor de Oldenzalers, waren het eindelijk HBS en HSC ’21 die aan het langste eind trokken en zich direct veilig speelden. Het resultaat van deze middag voor Quick ’20 is dat het zich nu via de nacompetitie veilig moet gaan spelen. Aankomende donderdag al staat het uitduel met hoofdklasser Hollandia in Hoorn op het programma. Zondag vindt de return plaats op Sportpark Vondersweijde in Oldenzaal.

 

De missie van Quick ’20 was deze middag duidelijk. Er moest met het liefst zo veel mogelijk doelpunten verschil gewonnen gaan worden van OFC. Daarentegen moest HBS en/of HSC ’21 punten laten liggen. De missie van Quick was vanaf de eerste minuut ook terug te zien op het veld. Het begon sterk aan de wedstrijd en het was duidelijk dat het team er alles aan ging doen om de competitie winnend af te sluiten en daarbij te hopen dat het zich rechtstreeks veilig zou gaan spelen. Ondanks een sterk begin wist OFC toch een aantal keren in de buurt van doelman Van Berkel, die overigens weer voor het eerst onder de lat stond na een blessure, te komen. In de 16e minuut leverde een mislukte corner van Quick in de omschakeling een grote kans op voor OFC. Doordat de scherpte bij OFC deze middag ontbrak, kwam Quick hier goed weg.

De volgende corner was een stuk beter. Jeroen Visscher draaide de bal goed richting het doel. Vervolgens was het Jan-Willem Kamp met een goede kopbal en wist zo Quick een 1-0 voorsprong wist te zetten. Twee minuten later kreeg OFC door middel van een vrije trap op randje zestien de kans om de stand gelijk te trekken, maar gelukkig ging het schot over het doel. In de 25ste minuut was het opnieuw raak en opnieuw uit een hoekschop. Een lage voorzet belandde via een schot van Jeroen Visscher op de lat, waarna het opnieuw Jan-Willem Kamp was die goed stond op te letten en zo kon binnentikken. Quick ’20 ging de rust in met een 2-0 voorsprong en zou, gezien de tussenstanden op de andere velden, de tweede helft op dezelfde manier door moeten gaan.

 

Quick ’20 ging ook daadwerkelijk in de tweede helft op dezelfde manier door. Direct vanaf het begin waren het de zwart-witten die de aanval zochten en op zoek gingen naar meer doelpunten. In de 50ste minuut werd een grote kans voor Jelle Leenders helaas net naast het doel geschoven. Vervolgens volgde een periode waarin het Quick was die de aanval zocht, maar waarin er verder niet heel veel benoemingswaardigheden gebeurden. Een kwartier voor tijd wist Leenders, na een goede voorzet van Pinna, wel te scoren. Enkele minuten later leek het erop dat Kemna de 4-0 op het scorebord ging zetten, maar helaas gooide de grensrechter roet in het eten en besloot om het doelpunt (onterecht) af te keuren wegens buitenspel. In de 80ste minuut was het wel raak door een prachtig schot van Tim Zwienenberg. Doordat nu wel de 4-0 op het scorebord stond, geloofde zowel het team als alle toeschouwers op sportpark Vondersweijde in een goede afloop. Gezien de tussenstand bij HSC ’21 op dat moment, moest er nog eenmaal gescoord worden voor rechtstreekse handhaving. Ondanks de hitte deze middag en het feit dat Quick ’20 de hele wedstrijd alles gaf wat het kon geven, bleef het doorgaan op zoek naar die belangrijke vijfde treffer.

Quick kreeg nog enkele kansen, maar door goed keeperswerk van Atam Koroglu werd er niet meer gescoord. Door de aanvallende intenties ontstond er bij Quick ’20 achterin meer ruimte, waar OFC in de 88ste minuut handig gebruik van wist te maken. Na een goede aanval van OFC wist Martijn Tjon-A-Tjoek te scoren. Quick zou in die laatste paar minuten nog twee keer moeten scoren, iets wat helaas niet meer zou gaan gebeuren. Ondanks deze goede uitslag en de uitslagen op de andere velden zal Quick lijfsbehoud moeten veiligstellen in de nacompetitie.

 

Ondanks dat Quick ’20 dus de nacompetitie ingaat, zal dat met opgeheven hoofd gebeuren. Als men naar de stand van de ranglijst van de tweede seizoenshelft kijkt, staat Quick ’20 op een knappe tweede plek. Als deze lijn in de nacompetitie wordt doorgetrokken kan het niet anders zijn dan dat Quick zich veilig gaat spelen. De supporters en het team zelf hebben er in ieder geval vertrouwen in dat het goed gaat komen!

 

Foto’s Robert Molnar klik hier

Samenvatting via RTV Oost klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube