Nieuws

Het Zesde wint moeiteloos van TVC’28 9 en heeft ineens een “nieuwe” aanvoerder

woensdag 23 mei 2018 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 16. Een uitwedstrijd in Tubbergen. Tegen deze tegenstander hadden we nog wat recht te zetten. We hadden de thuiswedstrijd namelijk verloren van hun. De vooruitzichten zijn goed voor vandaag. Een heerlijk zonnetje en goede temperaturen. Rond kwart voor 8 druppelen de spelers binnen bij onze sponsor voor een lekker kopje koffie/thee. Tegen 10 over 8 zoeken we de auto’s op en rijden we richting Tubbergen. Rond half negen zijn we gearriveerd. Helaas is er nog geen kleedkamer open.

Gelukkig komt de man met sleutels al aangesneld, zodat we toch nog de kleedkamer in kunnen. We zijn volgens hem ingedeeld op veld 4, echt gras. De verassing is dan ook groot. Veld 4 is wel goed, maar het is geen echt gras, maar meer iets tussen beton en kunstgras. Onze tegenstander geeft dan ook aan om te wisselen van veld. We spelen dus op gewoon gras. Tegen 9 uur kunnen we dan ook, na de plichtplegingen, beginnen aan de wedstrijd.

 

De eerste helft vangen wij aan. Het tempo ligt niet al te hoog en het spel begint ook niet goed. We houden de bal niet in de ploeg en dit zorgt voor onrust. Niet dat TVC’28 hier veel mee doet, maar het is niet om aan te gluren. Na een minuut of 10 gaan we dan ook eindelijk voetballen. Het tempo blijft wel laag, maar de bal gaat in ieder geval rond en dat ook voor langere tijd. Dit resulteert in een aantal kansen voor het Zesde. Hiervan worden er een aantal afgevlagd wegens buitenspel!! Wij houden het er op dat de plaatselijke grensrechter last had van de zon en het allemaal niet zo duidelijk zag. Toch komen we op 1-0. Tijdhof stoomt op en geeft of het goede moment de steekpas op de naar binnenkomende Postma. Deze zet met een simpele lichaamsbeweging de keeper op het verkeerde been en scoort beheerst. Niet veel later is het al 2-0. Wederom komt de assist van Tijdhof. Deze slingert de bal de zestien in. Helaas voor Wolbers wordt zijn verwoestende kopbal tijdig geblokt, maar Agterbos reageert zeer alert en schiet de 2-0 binnen. Tot aan de rust creëren we nog een aantal kansen, maar scoren we niet meer. Aan de andere kant geven we ook niet veel weg. Op een aantal afstandsschoten na.

 

In de rust geeft Dorenbusch ook aan dat dit een van de slechtste tegenstanders is en dat het tempo iets omhoog moet. De 2e helft beginnen we met 2 nieuwe spelers. Huitink vervangt Gelevert en Postma offert zijn plek op voor M. Boomkamp. De tweede helft laat eigenlijk het zelfde spelbeeld zien. TVC dat het echt wel probeert en het Zesde dat niet vol uit voetbalt. Dan krijg je natuurlijk een keer iets tegen. TVC komt dan ook op 2-1. Dit doelpunt wordt gemaakt vanuit buitenspel. Helaas is deze scheidsrechter eigenwijs en/of arrogant, want hij laat Dorenbusch gewoon staan en komt ook niet naar hem toe. Nu zal het beginnen denken wij. Niets is minder waar. Nog geen 2 minuten later is het 3-1. Ook hier laat hij de assistent lekker staan en laat hij M. Boomkamp scoren. Hierbij geeft hij aan dat het een geldig doelpunt is. Wij vermoeden een goedmakertje. Niet veel later is het ook al 4-1. Een fantastisch lobje van van Veelen beland over de verbouwereerde keeper netjes tegen het netje. Het spel wordt er niet beter op, maar wel vermakelijker. Ook TVC scoort weer. Uit een echt voortreffelijke pas van onze rechtshalf Nordkamp kan TVC zo richting W. Boomkamp lopen en scoren. Hierbij moeten we wel aantekenen dat onze rechtshalf wel een speler is die alles voetballend probeert  op te lossen. We blijven nog even genieten van het weer en tussendoor wordt er nog 3x keer gescoord door het Zesde. Arends, Weusthof en nogmaals M. Boomkamp scoren nog. Ook wordt onze reserve aanvoerder Bijen vervangen door Gelevert, deze geeft de aanvoerdersband dan ook niet af, maar doet hem zelf om. Ook noemenswaardig is de overtreding die in de middencirkel gemaakt wordt op Wolbers. Het lijkt op een zware duwfout! Of is het toch de vermoeidheid bij betreffende speler? Al met al was de 2e helft best vermakelijk en wordt deze ook door ons winnend afgesloten. Aan het einde van de wedstrijd staat er een dik verdiende 2-7 op het bord. Volgende week alweer de laatste thuiswedstijd. Dan spelen we om 9 uur thuis tegen RSC.

 

Opstelling het Zesde:

W. Boomkamp, Gelevert (Huitink/46), Wolbers, Tijdhof, Bijen (C) (Gelevert/72), Arends, van Veelen, Nordkamp, Weusthof, Agterbos en Postma (M. Boomkamp/46)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube