Nieuws

Quick’20 zakt door 3-1 verlies bij Quick (H) naar nacompetitie plek

maandag 21 mei 2018 - 1e selectie


Een snelle voorsprong van de thuisploeg vormde de opmaat voor een 3-1 nederlaag. Al in de eerste minuut was er een kleine, maar moeilijke kans voor Jip Kemna van Quick’20 De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, want in het begin ging het spel op en neer. Al na 5 minuten kwam Quick op 1-0 omdat de verdediging van Quick’20 niet goed oplette en voormalig prof Rachid Bouyaouzan met een fraaie lob de bal over doelman Chiel ter Braak schoot.

 

Daarna kwam Quick’20 er niet echt aan te pas en stond spits Jip Kemna teveel alleen op een eiland om echt gevaarlijk te worden. Veel Quick’20 spelers haalden vandaag in de eerste helft niet hun normale niveau en in de 31e minuut moest Sebastiaan Bökkerink geblesseerd het prachtige kunstgrasveld verlaten. Trouwens de hele accommodatie van Quick met een 5 jaar oud multifunctioneel clubgebouw is een groot compliment waard.

In de 33e minuut scoorde Roderick Meinema de 2-0 voor Quick uit een scrimmage voor het doel van Quick’20 en ook hier zag de verdediging er niet goed uit. Dit was ook de ruststand.

 

Na rust had Quick’20 het eerste kwartier veel geluk. De Hagenaren wisten geen raad met drie honderd procent kansen en zo bleef het 2-0. Als de tegenstander niet scoort doen wij het wel dacht Quick’20 en in de 67e minuut kopte Jasper-Ewout van Breemen –Schneider een mooie voorzet van Taner Sen fraai in, 2-1. Quick’20 speelde de 2e helft beter dan in de eerste en ging wel op zoek naar de 2-2 en dat leek ook te lukken maar de “gelijkmaker” van Jasper in de 77e minuut werd duidelijk in buitenspelpositie gescoord en de treffer werd terecht geannuleerd.

Quick was nu wakker geschud en kwam tijdig terug in de wedstrijd en was de laatste 15 minuten weer de betere partij. Kort voor het einde was het echter beslist. Joost de Gelder tekende vanaf de stip de 3-1 aan na een terechte strafschop vanwege een rare ongelukkige handsbal van Ryan Snelders.

 

Al met al een terechte nederlaag tegen een sterke ploeg.

Quick haalde door het kampioenschap van Jong Vitesse en het verlies van Westlandia de vervangende derde periodetitel als zekere derde in de “eindstand” en kan zich opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de Tweede Divisie.

 

Voor Quick’20 komt de nacompetitie voor handhaving/degradatie Hoofdklasse door de nederlaag dichtbij. Concurrent HBS won wel en stijgt daardoor over Quick’20 en HSC’21 naar de 13e plek. Quick’20 is dus de nummer 15 en heeft een gelijk aantal punten als HSC. Het doelsaldo van de ploeg uit Haaksbergen is iets beter. Volgende week valt de beslissing. Quick’20 speelt thuis tegen OFC en HSC ontvangt Dongen.

 

Quick – Quick’20 3-1 (2-0)
Score:
5. Bouaouzan 1-0, 33. Meinema 2-0, 67. Van Breemen-Schneider 2-1, 89. De Gelder 3-1 (pen.)

Quick’20: Ter Braak, Bökkerink (31. Sen, 85. Goorhuis Oude Sanderink), Leenders, Snelders, Zwienenberg, Stolker, Visscher, Kamp, Schepers (46. Pinna), Kemna, Van Breemen-Schneider.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube