Nieuws

Het Zesde voetbalt een redelijk goede wedstrijd, maar krijgt UD (W) niet klein

donderdag 17 mei 2018 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 15. Een thuis wedstrijd tegen het vijfde van UD uit Weerselo. Het weer is voor de wedstrijd nog goed en de sfeer ook. Tussen 9 uur en kwart over 9 druppelen de spelers binnen. Rond half 10 wordt de gang richting kleedkamer ingezet. Met een toch wel redelijk grote selectie gaan we die kant op. In de kleedkamer is het ook weer zeer gezellig. Voordat we het veld opgaan, geeft Tijdhof de opstelling vast prijs. Hier zitten verder geen verrassingen in, of het moet de invulling van de rechtshalf positie zijn. De warming up loopt lekker en iets voor 10-en roept de scheids de aanvoerders en de assistenten bij zich. Na deze plichtplegingen kunnen we beginnen. UD mag deze keer beginnen.

 

De eerste helft is begonnen. We beginnen afwachtend, mede door het toch  al redelijk warme weer. Ook is het al behoorlijk benauwd. Aan beide kanten worden er een aantal speldenprikjes uitgedeeld. We voetballen niet slecht, het tempo ligt niet al te hoog en UD is een stugge tegenstander. We creëren wel kansen, maar deze worden niet benut. Vaak gebeurd dan het onvermijdelijke. Het doelpunt valt aan de andere kant. Uit een corner (wat overigens geen corner was) kan de bal ongehinderd binnengekopt worden. 0-1. Niet dat UD slecht voetbalt, maar dit voelt gewoon zuur. We blijven het proberen, maar blijven kansen verprutsen. Tot aan de rust geven we niet veel weg, maar scoren we ook niet. In de rust wordt aangegeven dat er niet slecht gevoetbald wordt, alleen moet het balletje iets sneller rond. Met een aantal frisse spelers gaan we het de 2e helft proberen. Zuurwelle vervangt Wolbers, Lewerissa vervangt Weusthof,  M. Boomkamp komt voor Postma en Nordkamp vervangt de moegestreden Wanink.

 

De tweede helft laat een zelfde spelbeeld zien. Het zesde probeert van alles en creëert weer genoeg kansen. Ook deze worden niet benut. UD is bezig met tegenhouden, maar wordt wel een aantal keer gevaarlijk in de omschakeling. Gelukkig voor ons spelen ze deze situaties niet goed uit. Een kwartier voor het einde wordt er dan eindelijk gescoord. Wie anders dan onze spits, Agterbos maakt de gelijkmaker. We willen nu ook meer. De moegestreden Agterbos wordt dan ook gewisseld en vervangen door Postma. We zetten nog meer druk. Uit een van de kansen wordt de lat nog geraakt. Helaas gebeurt het onvermijdelijke. We lopen tegen een messcherpe counter aan. 1-2. De tijd die we dan nog hebben is te kort om nog wat uit te richten. Na 90 minuten sportief voetballen is het volgens de scheidsrechter genoeg geweest. Voor ons een teleurstellend resultaat, maar we hebben in ieder geval er van alles aan gedaan. Met iets meer scherpte en geluk, hadden we de wedstrijd gewonnen. Het mocht vandaag niet zo zijn. Volgende week hebben we een nieuwe kans om 3 punten te pakken. Dan spelen we een uitwedstrijd in Tubbergen tegen TVC’28 9.

 

Opstelling het Zesde:

Boomkamp, Wanink (Nordkamp/46), Tijdhof, Wolbers (Zuurwelle/46), Huitink

Arends, Gorter (C), van Veelen, Weusthof (Lewerissa/46), Agterbos (Postma/81) en Postma (M. Boomkamp/42)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube