Nieuws

Quick’20 haalt voor 3e keer op rij een overtuigende zege, nu met 4-1 op ADO’20

maandag 14 mei 2018 - 1e selectie


Quick’20 begon gisteren uitermate sterk aan de wedstrijd tegen subtopper ADO’20. Frank Eulderink krijgt al in de eerste minuut een grote kans op de openingstreffer. De keeper van ADO’20 haalt de bal uit de linker onderhoek van het doel. De eerste treffer laat niet lang op zich wachten, want in de 11e minuut snijdt Tim Zwienenberg langs 2 man en scoort hij met een verwoestende uithaal van 20 meter de 1-0.

 

In de 25e minuut krijgt Frank Eulderink via de benen van een tegenstander net voorbij de middenlijn de bal mee. Hij moet wel eerst op snelheid twee man voorbij en dat gebeurt ook en vrij voor de Heemskerkse goalie (36 jaar!) schiet hij Quick’20 bekwaam naar een comfortabele 2-0 voorsprong. In de 36e minuut moet Frank Eulderink geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger, Jasper-Ewout van Breemen-Schneider, valt zeer verdienstelijk in.

De rest van de eerste helft blijft Quick’20 de bovenliggende partij en de spitsen van ADO komen er niet aan te pas. In de laatste minuut voor rust heeft Quick’20 nog een honderd procent kans om de 3-0 te scoren en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas wordt er alleen voor de doelman niet voldoende geprofiteerd van deze unieke mogelijkheid.

 

Na rust probeert ADO’20 terug in de wedstrijd te komen zonder dat het echt gevaar kan stichten in de solide defensie van Quick’20. In de 58e minuut laat ADO’20 zien dat het best goed kan voetballen en door een mooie aanval over de rechterflank scoort Jordi Wigman de aansluitingstreffer, 2-1.

 

Quick’20 raakt er niet van in de war en gaat weer vol in de aanval op zoek naar succes. Dat lukt al snel. Eerst lost Jip Kemna een hard schot van 18 meter die de goalie van ADO’20 bekwaam over de doellat tikt.  In de 67e minuut valt de 3-1 letterlijk uit de lucht. De corner van rechts wordt eerst door diverse spelers van Quick’20 gemist en vervolgens valt de bal op de voet van de verbaasde Jelle Leenders die van dichtbij de 3-1 scoort. Had Quick’20 het geluk in de eerste seizoenshelft vaak niet aan haar zijde, de laatste weken is dat wel zo en zo blijkt maar weer dat de stelregel dat je “geluk kunt afdwingen” toch een kern van waarheid bezit.

Quick’20 komt niet meer in de problemen. De ADO-spelers geven de moed op, in plaats van de gehoopte 2-2 staat het plots 3-1.

In de 73e minuut hanteert Ryan Snelders weer eens zijn gevaarlijke wapen, de ingooi.

Normaliter werpt hij de bal zodanig in dat één van de voorwaartsen die gemakkelijk op het doel kan schieten of koppen met dikwijls positieve gevolgen voor de score. Dit keer doet Ryan dat ook, maar komt de terugvallende bal via de doelman van ADO’20 op merkwaardige wijze voor zijn voeten en maakt hij prachtig de 4-1.

 

De wedstrijd is nu gespeeld en in de 87e minuut verricht de doelman van ADO’20 nog een wereldredding op de inzet van Jasper-Ewout Van Breemen-Schneider.

Uitblinkers noemen is altijd gevaarlijk, gisteren haalde iedereen minimaal een 7,5 en Tim Zwienenberg een ruime acht. Luc Stolker speelt al weken de sterren van de hemel en was tegen ADO’20 de onbetwistbare uitblinker bij Quick’20.

Selectie nog 2 wedstrijden dit goede spelniveau vasthouden en dan is zelfs rechtstreekse handhaving mogelijk.

Door de mooie overwinning blijft Quick’20 één punt boven de nacompetitie zone. Zondag uit naar Quick uit Den Haag, de buurman van HBS dat één punt achter staat op Quick’20. Uit het laatste wedstrijdverslag op de site van Quick (H) kan worden geconcludeerd dat Quick (H) buurman HBS zondag een handje wil helpen en ook gaat het nog steeds voor de plaatsvervangende 3e periodetitel.

 

Quick’20 – ADO’20 4-1 (2-0).
Score:
11. Zwienenberg 1-0, 25. Eulderink 2-0, 58. Wigman 2-1, 67. Leenders 3-1, 73. Snelders 4-1.

 

Quick’20: Ter Braak, Bökkerink (81. Sen), Snelders, Leenders, Zwienenberg, Kamp, Stolker, Schepers, Visscher (67. Pinna), Kemna, Eulderink (36. van Breemen-Schneider).

 

Foto’s Robert Molnar klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube