Nieuws

Quick’20 JO17-4 pakt de nodige winst tegen directe concurrent Saasveldia JO17-1

zaterdag 12 mei 2018 - JO17-4


Op basis van strijdlust en de juiste ‘felheid’ een uiteindelijk ruime overwinning behaald, op concurrent Saasveldia JO17-1, 2-4 (1-1). Plaats 10 hebben we nu iets steviger in handen.

 

Met, een van een schorsing vrijgesproken, Morris op de bank en gelegenheidsaanvoerder Niek, die jaren lang op Sportpark De Esch in de kleuren van Saasveldia schitterde, beginnen we aan de wedstrijd op het bloedhete maar mooie kunstgras. De bedoelingen van Saasveldia zijn direct duidelijk, met de juiste agressie wordt druk gezet op Quick’20, wat hierdoor moeite heeft om op te bouwen. Toch is de eerste goede kans voor Quick’20. Enzo wordt door Huub diep gestuurd, oog in oog met de keeper schiet Enzo helaas in het zijnet. Nog binnen de tien minuten wordt de speelwijze van Saasveldia beloond. Te slap verdedigen door Quick’20 en goed druk zetten van de tegenstander stelt de spits van Saasveldia in staat om de 1-0 te maken.

 

Met vijftien minuten op de klok moet Enzo zich met misselijkheidsklachten laten wisselen. Morris is zijn vervanger in de spits. Ondanks dat Saasveldia in deze fase de bovenliggende partij is krijgt Quick’20 een tweetal goede mogelijkheden via vrijetrappen, maar deze verdwijnen helaas in de muur. Met nog zeven minuten tot de rust valt de gelijkmaker. Morris schiet op aangeven van Maarten de 1-1 tegen de touwen.

 

 

De tweede helft is twee minuten bezig als Benk zijn tegenstander met een panna uitspeelt en de bal op Maarten speelt, die vervolgens van een meter of twintig de keeper kansloos laat met een bal in de kruising die onderkant lat binnen gaat 1-2. Helaas is de vreugde van korte duur. Quinten krijgt door twee keer achterelkaar een duwfout te maken, een gele kaart. Met tien minuten een man minder weet Quick’20, dat goed inzakt, niets weg te geven en doorstaat het zonder gevolgen het ‘powerplay’ van Saasveldia.

 

Met iets meer dan een uur gespeeld te hebben vergroot Morris op aangeven van Maarten de voorsprong. Met een hard diagonaal schot passeert hij de doelman 1-3. Met minder dan tien minuten officiële speeltijd op de klok haalt Quinten zijn sportieve revanche. Op aangeven van Morris schiet hij de 1-4 op het scorebord. Vlak voor tijd, door een inschattingsfout van Jord, vliegt de bal over hem heen in het doel, 2-4.

 

Na vijf minuten blessuretijd fluit de zeer goed leidende scheidsrechter af en kan er met een voldaan gevoel de douches worden opgezocht.

 

Samenvattend: Een zeer welkome overwinning in de strijd tegen degradatie. De teamprestatie in deze wedstijd is de belangrijkste factor voor deze winst.

 

Volgende week zaterdag komt koploper Almelo JO17-1 op bezoek. Zij speelden tot nu toe 9 wedstrijden, behaalde daarin 25 punten en scoorden 45 doelpunten en incasseerden er 14.

 

 

 

Wedstrijdverloop:

 

9’         1-0       Speler Saasveldia

15’       Morris ↔ Enzo

33’       1-1       Morris (Maarten)

42’       1-2       Maarten (Benk)

46’       Geel     Quinten

63’       1-3       Morris (Maarten)

72’       1-4       Quinten (Morris)

77’       2-4       Speler Saasveldia

 

 

 

Man van de wedstrijd: Maarten

 

 

Opstelling: Jord, Wes, Huub, Benk, Pim, Joost, Maarten, Niek (C), Koen, Enzo (Morris/19), Quinten

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube