Nieuws

Spits en keeper genieten van een vakantie, toch wint het Zesde overtuigend van Bornerbroek 4

maandag 7 mei 2018 - Senioren


Na een aantal verslagvrije wedstrijden, vandaag toch maar weer een verslag van het Zesde. Wedstrijd nummer 14 een thuiswedstrijd tegen Bornerbroek 4. Een tegenstander die veel energie in de wedstrijd legt, maar het echte voetbalgogme mist. De voorbereiding verloopt naar wens. Omdat er een aantal vakantiegangers en geblesseerden zijn, krijgen we hulp van JO19-3. Dank hiervoor. Iets voor 10-en blaast de scheids voor het eerst op zijn fluit voor de plichtplegingen. Onder een heerlijk lentezonnetje begint de wedstrijd.

 

De eerste helft is vermakelijk om te zien. Het Zesde laat het balletje rustig rondgaan en Bornerbroek gooit er de beuk in. Kunstgras of niet, er volgen toch een aantal slidings. Het eerste doelpunt kan dan ook niet lang uitblijven. Deze valt voor ons aan de verkeerde kant. Oh toch niet, het is buitenspel. Dit tot groot ongenoegen van Bornerbroek. Dit is het startsein voor het Zesde om de weg naar voren in te zetten. Deze dadendrang levert een aantal hele grote kansen op, maar geen doelpunten.  Halverwege de 1e helft wordt Boomkamp weer eens diep gestuurd. In de zestien wordt hij onreglementair tot stoppen gebracht. De goed leidende scheids kan niet anders dan naar de stip wijzen. Een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Er volgt een akkefietje bij de penaltystip tussen onze laatste man en de rechtshalf. Beiden willen dit buitenkansje wel even doen. Het is onze laatste man, die ook de aangegeven penaltynemer is, die zich ontfermt over de bal. Na de wedstrijd is de uitleg van onze rechtshalf wel heel duidelijk. Dit was puur om de keeper in verwarring te brengen. Terug naar de wedstrijd. Bijen neemt dus de penalty. Dit doet hij onberispelijk. 1-0. We blijven rustig voetballen en scoren tot aan de rust helaas nog maar 2 x. We gaan dus rusten met een 3-0 ruststand.

 

In de rust wordt er weinig gezegd. Alleen dat deze tegenstander rijp is voor een goede afstraffing. Met 2 wissels gaan de 2e helft beginnen. Wolbers komt voor Huitink en Tijdhof vervangt de goed spelende Bijen. De 2e helft heeft meer weg van een potje zomeravond voetbal. Door het weer licht het tempo niet meer zo hoog als in de 1e helft. Toch wordt er nog redelijk verzorgd voetbal gespeeld door het Zesde. Na een kwartier komt Zuurwelle de moegestreden Arends vervangen. Het blijft leuk om te kijken en meerdere goals kunnen dus niet uitblijven. Scoren doet het zesde dan ook naar hartenlust. In de 2e helft wordt er dan ook nog 7 keer gescoord, waarbij het doelpunt van Veelen toch wel de mooiste is. Een afgeslagen bal neemt hij pardoes op “zijn pantoffel” en schiet de bal dan ook strak in de hoek.  Ook de doelpunten van Gorter en Kamphuis zijn noemenswaardig. De eerste scoort met een sliding net voordat de instormende Wolbers zijn 2e van de dag kan maken. Kamphuis heeft de hele wedstrijd al zijn directe tegenstander zoek gespeeld. (We vermoeden dat deze speler nog kramp zal krijgen van het draaien!!) In de allerlaatste minuut mag Kamphuis dan ook zijn doelpunt maken. Hij mag in 2e instantie, middels een “ouderwets stiffie” scoren. Aan het eind van de rit staan er dan ook dubbele cijfers op het scorebord. Na 90 minuten vindt de goed leidende scheids het mooi geweest en blaast voor het einde van de wedstrijd. Een duidelijke 10-0! Overwinning voor het zesde. Deze werd dan ook mede mogelijk gemaakt door een onthutsend slechte tegenstander. Ze waren overigens wel zeer goed in “zeuren en mekkeren”. Volgens hun waren meerdere doelpunten buitenspel en had hij daar voor moeten fluiten. Voor de uitleg van buitenspel verwijzen we de heren naar een spotje van een bekend biermerk. Hierbij wordt een “dame” gevraagd of het buitenspel is. Zoals onze grensrechter dan ook al aangaf: Voetballen kunnen jullie niet en de speregels kennen jullie ook niet! Voor ons was het na de wedstrijd dan ook zeer gezellig op sportpart Vondersweijde in het zonnetje..

 

Graag bedanken we onze gastspelers. Daarnaast was het spel vandaag redelijk verzorgd. Als het tempo iets hoger had gelegen, dan hadden we een echte monsterscore kunnen behalen. Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Dan spelen we om 10.00 uur thuis tegen UD (W) 5.

 

Opstelling het Zesde:

“Neuer” Huitink (Wolbers/46), Bijen (Tijdhof sr/46), Tijdhof jr, Arends (Zuurwelle/59)

Nordkamp (Huitink/78), Gorter (C), van Veelen, Kamphuis, M. Boomkamp en Weusthof.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube