Nieuws

Het was billen knijpen, gelukkig kon Quick’20 met 3-2 de overwinning grijpen bij Jong De Graafschap

maandag 7 mei 2018 - 1e selectie


Quick’20 heeft een mooie zondagmiddag achter de rug. Door de overwinning op mede-degradatiekandidaat Jong De Graafschap en het verlies van de drie overige concurrenten in de strijd onderin staat het voor het eerst dit seizoen op een ‘veilige’ veertiende plek.

Quick’20 begon fantastisch. Al na 11 minuten zorgde Jelle Leenders met een strakke harde kopbal voor de 0-1 uit een voorzet op maat van Tim Zwienenberg. Jeroen Visscher schoot 5 minuten later de 0-2 binnen met een fenomenaal schot links onderin de hoek.
Al snel werd gedacht aan het scenario bij Dongen toen een stand van 0-3 na 30 minuten ook de eindstand werd.

Gisteren verliep de wedstrijd anders. Na 19 minuten werd het 1-2 door een fraaie kopbal van Leidsman. In de 22e minuut liep slecht uitverdedigen bij Quick’20 gelukkig goed af, de beloften van De Graafschap profiteerden niet. Na de 30e minuut was Quick weer de betere partij. In de 39e minuut ging het mooie schot van Jeroen via de keeper op de lat en een minuut daarna kon een schot van Jasper-Ewout net worden geblokt.  Toen iedereen zich al verzoend had met een ruststand van 1-2, leverde een schitterende aanval via de 3JS, Jasper-Ewout, Jip en Jeroen, de 1-3 op in de 45e minuut.   Jeroen Visscher scoorde zijn tweede goal.

 

Na rust gebeurde er aanvankelijk niet veel en Quick’20 heeft in de tweede helft geen enkele scoringskans meer gehad op de 80e minuut na toen invaller Melvin Degenaar alleen op het doel kon afstormen, maar op het laatste moment zodanig werd gehinderd door zijn tegenstander dat een doelpunt uitbleef.

Het laatste half uur was het billen knijpen voor Quick’20 en leek de druk van De Graafschap te groot te worden. Een doelpunt voor hen zat eraan te komen en dat gebeurde dan ook in de 75e minuut toen Versteeg de bal voor het intikken had, 2-3.

Zou Quick’20 onder de druk bezwijken? Gelukkig niet al kroop het tweemaal door het oog van de naald in de 80 en 85e minuut. Fout uitverdedigen zorgde bijna voor de gelijkmaker, de betrouwbare sluitpost Chiel ter Braak kon de bal nog net met zijn lange teen naast het doel schuiven.

Ik zei het drie weken geleden al, als je de 5 resterende wedstrijden wint blijf je er rechtstreeks in en van die 5 heeft Quick’20 er nu 2 gewonnen. Wat volgt zijn nog drie loodzware finales.

Mooi om te zien was gisteren dat Quick’20 fel werd aangemoedigd door de vele meegereisde supporters met de supportersbus en eigen vervoer en dat kan de ploeg goed gebruiken in de spannende slotfase van deze competitie.
Het werd door de selectie zeer gewaardeerd en dat lieten ze blijken ook.

In de spelersbus werd op de terugreis nog uit volle borst door iedereen het clublied van Quick’20 gezongen.

Jong De Graafschap – Quick’20 2-3 (1-3).
Score:
11. Leenders 1-0, 16. Visscher 0-2, 19. Leidsman 1-2, 45. Visscher 1-3,  75. Versteeg 2-3.

Quick’20: Ter Braak, Bökkerink, Snelders, Leenders (78. Sen), Zwienenberg, Kamp, Stolker, Schepers (78. Somi), Visscher (68. Degenaar), Kemna, van Breemen-Schneider.

 

Foto’s Rober Molnar Klik hier

Samenvatting met dank aan RTV Oost Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube