Nieuws

Quick’20 haalt zeer waardevolle overwinning van 2-0 tegen JVC Cuijk

maandag 30 april 2018 - 1e selectie


Elke overwinning is waardevol in de competitie, maar vooral in deze slotfase van de competitie waarin vijf teams vechten voor handhaving en wel of niet rechtstreekse degradatie uit de Derde Divisie. Met voor gisteren 14.00 uur nog 5 wedstrijden te gaan besefte Quick’20 zeer goed dat er weinig of geen punten meer verspeeld mogen worden. Om 15.51 uur stond er 2-0 op het scorebord en dat was een terechte beloning voor het prima spel van Quick’20.

Vanaf het begin zocht Quick’20 volop de aanval en liet het zien dat het zich wil handhaven in de Derde Divisie. Bij vlagen kon je zien dat JVC Cuik een goed voetballende ploeg is, gisteren kwam dat er niet uit en was het Quick’20 dat 70 minuten met haar spel de boventoon voerde.

Quick’20 had in de eerste en achtste minuut al twee goede scoringskansen, de kans daarna in de 12e minuut had gewoon een doelpunt moeten opleveren, helaas werd er voor open doel gemist. Er werden goede kansen gecreëerd, maar de zeer goede keeper bewees regelmatig zijn klasse voor JVC Cuijk met formidabele reddingen.

Het eerste wapenfeit van de tegenstander kwam pas in de 26e minuut, keeper Chiel ter Braak behoedde Quick’20 voor een achterstand, die overigens volkomen onterecht zou zijn geweest. In de sport gaat het echter wel om scoren en in het voetbal doe je dat door de bal tussen de twee palen, onder de lat en over de doellijn te schieten.

Quick’20 verzuimde in de eerste helft te scoren, in de tweede helft gebeurde dat wel tweemaal. Ryan Snelders en Jasper-Ewout van Breemen-Schneider lieten de trouwe supporters juichen op sportpark Vondersweijde.
Aanvoerder Ryan Snelders zette zijn ploeg zes minuten na rust op 1-0 via een terechte strafschop nadat Jurre Grotenhuis een overtreding beging op zijn directe tegenstander Frank Eulderink. Een kleine tien minuten later verloor een Cuijk-speler knullig de bal, die bij Jip Kemna belandde. De midvoor legde de bal af op Jasper-Ewout Van Breemen-Schneider, wiens schot de 2-0 betekende.

Daarna had Quick’20 nog een honderd procent kans in de 77e minuut via Jip Kemna die alleen op de doelman afging en de bal tegen hem aanschoot. Twee minuten later was er weer een fraaie aanval maar de voorzet van de doorgebroken invaller Melvin Degenaar was te hard om er uit te kunnen scoren.
Het bleef bij 2-0 en zo haalde Quick’20 een zeer waardevolle verwinning, des te meer omdat drie van de directe concurrenten verloren en nummer laatst De Meern gelijk speelde. Onderaan is de stand nu: 14. HBS met 31 punten, dan 15. Quick’20 met 29 en 16 en 17 Jong De Graafschap en Be Quick 1887 met 26 en 18e en laatste De Meern met 25 punten.

Op de site van JVC Cuijk staat een mooi verslag over de wedstrijd en daaruit komt het volgende citaat met lovende woorden over Quick’20:

“Een prachtige club die puur op eigen kracht proberen zo hoog mogelijk te voetballen, en met succes. Gevolg van het beleid is dit seizoen wel dat er geknokt moet worden tegen degradatie nadat er in het begin van het seizoen geen punten werden gepakt. Sinds de winterstop pakt Quick20 echter punten, weliswaar nog steeds wisselvallig, maar langzaam maar zeker kruipt de ploeg omhoog”.

Einde citaat.

De eerstvolgende wedstrijd van Quick’20 is bij directe concurrent Jong De Graafschap. Het zoveelste zes punten duel voor beide teams. Winst voor beide clubs is dan een vereiste om in ieder geval niet rechtstreeks te degraderen. Met het vertoonde spel in de tweede helft van deze competitie kan Quick’20 die wedstrijd met veel vertrouwen beginnen. De tegenstander wil vast voorkomen dat het niet voor de tweede maal verliest van Quick’20. Op zondag 17 december 2017 haalde Quick’20 de 1e zege van dit seizoen door thuis met 4-1 te winnen van Jong De Graafschap.

Aankomende zondag gaat nummer 15 Quick’20 dus op bezoek bij nummer 16 Jong De Graafschap dat drie punten minder heeft. De wedstrijd wordt gespeeld op het complex van DZC’68, dat zelf speelt in de Eerste Klasse Zaterdag in een competitie met o.a. SVZW, Deto en DOS’37. Het complex ligt op Sportpark Zuid aan de Sportweg 6 te Doetinchem. Gert-Jan Spit, succesvol oud-jeugdtrainer van Quick’20, is daar Manager Prestatiesport!

Supportersvereniging Black and White laat bij voldoende belangstelling aanstaande zondag een supporters bus rijden naar Doetinchem. info hierover klik hier.

 

Quick’20 – JVC Cuijk 2-0 (0-0).

Score: 51. Snelders 1-0 (pen.), 58. van Breemen-Schneider.

Quick’20: Ter Braak, Bökkerink, Snelders, Leenders, Zwienenberg, , Kamp, Stolker, Schepers (75. Somi), Eulderink (61. Degenaar), Kemna (85. Kemerink), van Breemen-Schneider.

 

Foto’s Robert Molnar klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube