Nieuws

Defensieve problemen en persoonlijke fouten van Quick’20 JO17-4 liggen ten grondslag aan de ruime nederlaag tegen UD W. JO17-1

zaterdag 28 april 2018 - JO17-4


Ook deze middag weer een enorme tegenslag, Pim moest zich al heel snel laten wisselen met een rugblessure en Huub in de rust i.v.m. werk. Zonder deze twee verdedigende krachten en het maken van persoonlijke fouten is deze wedstijd in een 4-0 (0-0) nederlaag geëindigd.

 

De wedstrijd op het mooie kunstgrasveld in Weerselo begon wat onrustig aan beide kanten. Veel onnodig balverlies en slordigheid in de passing. Na twaalf minuten moet Pim zich al laten wisselen met een rugblessure. Wouter neemt positie op het middenveld en Maarten zakt een linie.

Het eerste echte gevaar komt van de thuisclub, maar door goed keeperswerk van Jord komt de spits niet tot scoren.

 

De spitsen van Quick’20 staan heel scherp, het is dan ook frustrerend dat, terwijl zij op één lijn met de verdedigers staan, keer op keer voor buitenspel worden afgevlagd. Als Enzo van achter duidelijk gehaakt wordt en scheidsrechter van dienst weigert aan Quick’20 een meer dan terechte vrijetrap te geven weet je eigenlijk al dat je een kansloze wedstrijd speelt. Ook van enige onpartijdigheid is geen sprake. Best triest, want het elftal van UD Weerselo heeft dit helemaal niet nodig, die hebben namelijk kwaliteit genoeg.

 

Omdat beide ploegen de eerste helft niet weten te scoren gaan we met een 0-0 tussenstand rusten.

 

Na de rust, waar Niek door defensieve problemen zelfs rechtsachter komt te spelen, gaat het mis. Door een aanval door het midden waarbij iedereen blijft staan wordt het 1-0 en twee minuten later, na een ongelukkige en te korte terugspeelbal van Wouter, is het 2-0. Door wederom slap verdedigen van Quick’20 wordt het na iets meer dan een uur spelen 3-0. Na dit doelpunt is het uitblinker Jord die met een reeks goede reddingen zijn team, op dat moment, voor een nog grotere achterstand weet te behoeden.

 

In de 79ste ontvangt Morris een gele kaart vanwege het weg schieten van de bal. Nog in diezelfde minuut ontvangt hij ook zijn tweede gele, en dus rode kaart. Waarom de scheidrechter dit nodig vond is een raadsel waarvan alleen hij het antwoord weet. Wat wel duidelijk is, is dat dit een schorsing van één wedstrijd oplevert.

 

Dat het ver in de blessuretijd, door een schitterend doelpunt 4-0 wordt is vooral pijnlijk.

 

Samenvattend: Verloren van, en dat mag gezegd worden, een goed voetballende tegenstander. Het gemis van zowel Pim als Huub in de verdediging is niet op te vangen met de huidige smalle selectie.

 

Deze week is de selectie van Quick’20 vrij. Zaterdag is er geen wedstrijd, alle tijd om het hoofd even leeg te maken en de pijntjes te laten herstellen. Zodanig dat er in de uitwedstrijd tegen Saasveldia JO17-1 op 12 mei weer een fris team op het veld staat.

 

 

Wedstrijdverloop:

 12’       Wouter ↔ Pim

41’       Joost ↔ Huub

53’       1-0       Speler UD Weerselo

55’       2-0       Speler UD Weerselo

64’       3-0       Speler UD Weerselo

79’       Geel     Morris

79’       Geel/Rood        Morris

83’       4-0       Speler UD Weerselo

 

 

Man van de wedstrijd: Jord

 

 

Opstelling: Jord(c), Wes, Huub(Joost /41), Benk, Pim(Wouter/12), Quinten, Maarten, Niek, Koen, Morris, Enzo

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube