Nieuws

Quick’20 onderuit bij Westlandia met 4-2 en dure vergissing arbitraal duo

maandag 23 april 2018 - 1e selectie


Ik heb een informele afspraak om het niet meer over mogelijk foute arbitrale beslissingen te hebben, deze verbreek ik dit keer. En als u daar niet van houdt moet u het lange eerste deel van dit verslag niet lezen.

Na een leuk aanvallend begin aan beide kanten krijgt Westlandia in de 10e minuut een hoekschop en in een scrimmage krijgt Jeroen Visscher de bal tegen zijn hand volgens de arbiter en één van zijn assistenten en later ook Westlandia TV en TV West met als gevolg een penalty en direct rood! Nou het vreemde is dat niemand wat heeft gezien, alleen de assistent-scheidsrechter aan de zijlijn die vanuit zijn positie helemaal geen duidelijk beeld had. Ook als je 10 maal de herhaling bekijkt kun je geen overtreding ontdekken, Jeroen raakt de bal wellicht met de hand of is het de bovenarm?, hij maakt geen beweging naar de bal en uit de tv beelden blijkt dat hij volgens mij met de rug naar de bal staat.
Normaal prosteren tegenstanders direct bij vermeend onraad in het zestienmetergebied, dat gebeurde niet en alleen omdat een speler van de thuisclub dacht, dat de bal wellicht de doellijn had gepasseerd ging de scheidsrechter naar de assistent die zag wat niemand zag, onbegrijpelijk. Bovendien stond de scheids er het beste voor en als hij wat heeft gezien had hij direct moeten affluiten en niet eerst lang laten doorspelen. Ook was raar dat de TV commentator wel hands zag terwijl wij in de rust in de geweldige bestuurskamer van Westlandia wat anders zagen en zelfs de gezichtsuitdrukking van de scheidsrechter beoordelaar ernstige twijfel liet zien hoewel hij uiteraard geen oordeel wilde geven. Het is logisch dat hij zijn mensen beschermt.
Een scheidsrechterlijke beslissing die leidde tot een penalty en direct rood voor Jeroen en Quick’20 moest met 10 man verder. Gevolg is ook dat je hem een wedstrijd mist en dat kunnen we met de kleine blessures erbij helemaal niet gebruiken in deze beslissende eindfase van de competitie.
Arbiter en assistent, fouten maken kan iedereen, als je ook na het zien van de beelden keihard blijft beweren dat je gelijk hebt en daaraan ook nog een te zware beslissing koppelt, sorry hoor dat verdient niet de schoonheidsprijs.

Dan de wedstrijd na de penalty die goed werd ingeschoten, 1-0.
Quick’20 kreeg het zwaar met 10 tegen 11 en zorgde toch voor goed verweer. Dat lukte tot de 30e minuut toen Jeroen Spruijt na een mooie snelle aanval de 2-0 scoorde. Zijn achttiende al weer dit seizoen, hij gaat volgend seizoen spelen bij Rijnsburgse Boys in de 2e Divisie. Quick’20 mocht blij zijn dat het bij rust maar 2-0 was, want Westlandia had meerdere scoringskansen, schoot nog op de lat en doelman Chiel ter Braak redde met zijn ene been, terwijl hij al op het andere verkeerde been stond.

Na rust leek of Westlandia het wel geloofde. Tot de 60e minuut bepaalde Quick’20 het spel met een man minder, spelers alle waardering voor deze come-back.
Eerst miste invaller Dani Korkis een geweldige kans op de aansluitingstreffer, daarna poetste Quick’20 in een tijdsbestek van vier minuten in de 54e en 58e de achterstand weg via tweemaal Jip Kemna, waarbij de eerste treffer al klasse was en de tweede er eentje was uit het boekje uit na een prachtige voorzet van Dani.

Westlandia was nu wakker geschud door de twee tegentreffers, want het sloeg daarna weer tweemaal toe en maakte daarbij uitstekend gebruik van de man-meersituatie en bij Quick’20 zaten enkele spelers er begrijpelijk helemaal doorheen. Een misverstand op het middenveld bij Quick’20 was de aanleiding tot de 3-2. De weerstand van Quick’20 was nu gebroken en in de 72e minuut bepaalde Spruijt met zijn derde van de middag de eindstand op 4-2. In het laatste kwartier had Westlandia nog veel goede kansen die niet werden benut.

Door de nederlagen van Jong De Graafschap en Quick’20 en de overwinning van Be Quick 1887 staan deze drie clubs nu samen op de plaatsen 15, 16 en 17 met 26 punten en nog 5 wedstrijden. De Doetinchemers staan 15e door een beter doelsaldo en Quick’20 daardoor op plek 16. Bij gelijke stand is het doelsaldo beslissend voor de plaatsbepaling in de eindstand en eventuele al of niet rechtstreekse degradatie!
De Meern staat 18e en laatste met twee punten achterstand. HBS staat 14e met 31 punten en lijkt voorlopig uit de gevarenzone.

Westlandia wil graag via de derde periodetitel naar de 2e en Quick’20 wil zich graag handhaven in de 3e Divisie, ik hoop dat we elkaar komend seizoen weer ontmoeten en zou willen dat we bij Quick’20 ook eens zo’n prachtige ambiance krijgen rondom het hoofdveld met 500 sportieve en enthousiaste supporters.

Westlandia – Quick’20 4-2 (2-0)
Score: 10. Spruijt 1-0, 30. Spruijt 2-0, 54. Kemna 2-1, 58. Kemna 2-2, 68. Bajic 3-2, 72. Spruijt 4-2
Rode kaart: 10. Visscher (Quick’20)

Quick’20: Ter Braak, Sen (82. Heskamp), Snelders, Leenders, Bökkerink, Kamp, Stolker, Schepers (64. van Breemen-Schneider), Eulderink (46. Korkis), Kemna, Visscher.

(Zie ook de site van RKVV Westlandia met Westlandia TV, Omroep- en TV West.
Als ik het moment in de 10e minuut niet goed heb gezien hoor ik het graag. In dat geval beraad ik me op een bezoek aan mijn uitstekende opticiën).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube