Nieuws

Quick’20 stelt teleur met onnodige 2-3 nederlaag tegen OJC Rosmalen

maandag 16 april 2018 - 1e selectie


Quick’20 heeft gisteren geen vervolg kunnen geven aan de twee mooie zeges van de afgelopen weken en werd er volkomen onnodig verloren van OJC Rosmalen. Door deze nederlaag, de winst van HBS en het gelijkspel van EVV is er een gat ontstaan van vijf punten tussen de nummers 14 en 15.

Aan het einde van de competitie degradeert de nummer 14 niet en moeten de plaatsen 15 en 16 promotie-degradatiewedstrijden spelen in een nacompetitie met teams uit de Hoofdklasse. Quick’20 staat nu 16e met evenveel punten als Jong De Graafschap en drie punten voor op de nummers 17 en 18 die rechtstreeks degraderen.
In de 5e minuut was de eerste kans voor Quick’20 toen Tim Zwienenberg goed mee opkwam en zijn schot van links rakelings over de rechterkant van de lat ging.

OJC had de eerste kans in de 10e minuut, het zuivere schot werd uit de rechterbovenhoek gedoken en gestompt door de goed debuterende keeper Chiel ter Braak, 18 jaar pas en hij kon aan geen van de drie doelpunten wat doen.
OJC scoorde in vijf minuten tijd in de 12e en 17e minuut de 0-1 en 0-2.

 

De uit nood geboren wijzigingen in de normale opstelling van Quick’20 waren debet aan de doelpunten van de tegenstander. Te slap spel achterin en een niet goed lopend middenveld zorgden ervoor dat OJC makkelijk kon scoren

Na de twee tegengoals ging Quick’20 op zoek naar de eerste treffer en had het ook kansen via Jasper-Ewout van Breemen-Schneider en Frank Eulderink die echter geen doel troffen.

De 0-2 stand leek de ruststand te worden tot de 43e minuut toen Frank Eulderink door de defensie van OJC soleerde en zijn schot eerst nog werd gestopt door de keeper, de terugspringende bal werd door Jasper-Ewout hard in het doel geschoten, 1-2.

 

Na rust probeerde Quick’20 het spel naar haar hand te zetten maar voor de derde keer dit seizoen bleef de gelijkmaker uit na een achterstand met één doelpunt en vergrootte de tegenstander de voorsprong weer naar 2 goals door in de 59e minuut te profiteren van opnieuw een fout in de Quick defensie. Nu leek Quick’20 verslagen, toch kreeg het diverse kansen op een treffer. Frank benutte een zelf gecreëerde kans alleen voor de doelman niet en ook Jasper had kunnen scoren.

Aan de andere kant behoedde Chiel ter Braak Quick’20 voor een nog grotere achterstand door twee prachtige reddingen.

Luc Stolker maakt tien minuten voor het einde de 2-3 door van 20 meter keihard raak te schieten. Quick’20 begon nu aan een waar slotoffensief en kreeg zeker nog twee honderd procent kansen, het bleef bij 2-3.
Ook al liep het niet allemaal gesmeerd bij Quick’20 een gelijkspel had het wel verdiend.

Quick-trainer Steggink kon gisteren nog niet aangeven op welke doelman hij komend weekeinde een beroep doet. “Lars Iepma is aan de beterende hand, maar we bekijken het deze week.” Wat uw verslaggever betreft verdient Chiel ter Braak het om ook uit tegen Westlandia het doel te verdedigen.

Wat deze wedstrijd heeft geleerd is dat bepaalde wijzigingen in de opstelling het spel van Quick’20 niet ten goede komen, ook al moesten die zoals gezegd noodgedwongen worden doorgevoerd. Ook is het van belang dat de hoofden van de hele selectie erop zijn gericht om zich te handhaven in de derde divisie en daarom moet het teambelang in de laatste zes wedstrijden voorrang blijven houden boven individuele belangen.

Komende zondag opnieuw een kans op punten uit tegen Westlandia dat trouwens in bloedvorm verkeert en op de tweede plaats staat in de derde periode achter Jong Vitesse dat de eerste periodetitel al heeft gewonnen.

 

Quick’20 – OJC Rosmalen 2-3 (1-2)

 

Score: 12. Meerveld 0-1, 17. Meerveld 0-2, 43 Van Breemen-Schneider 1-2, 59. Schreuders 1-3, 80. Stolker 2-3.

 

Quick’20: Ter Braak, Bokkerink, Kamp, Leenders, Zwienenberg, Stolker, Schepers
(67. Sen), Van Breemen Schneider, Eulderink (80. Korkis), Kemna, Degenaar (46. Visscher).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube