Nieuws

Uiterst trefzeker Quick’20 haalt hoge niveau vorig seizoen met 0-3 winst bij Dongen

maandag 9 april 2018 - 1e selectie


In de voorbeschouwing is het aangehaald. Het wordt tijd voor de tweede overwinning uit, want thuis gaat het in 2018 goed met Quick’20 door vier overwinningen en één gelijkspel. Gisteren liet Quick’20 zien dat het ook uit kan winnen en hoe.  Zeker in de eerste helft speelde Quick’20 evengoed als vorig seizoen met snel en technisch verzorgd spel.

 

Thuis tegen Dongen had Quick moeten winnen, maar werden de beste kansen gemist, gisteren was het team zeer effectief door van de eerste drie kansen er twee te benutten en al na vijftien minuten op een 0-2 voorsprong te komen. Frank Eulderink profiteerde optimaal van de hem geboden vrijheid en speelde het eerste half uur een hoofdrol. Al in de eerste minuut geeft hij Jip Kemna een goede scoringskans. Even later komt het team op 0-1. Frank geeft de bal voor, Mart Schepers wordt wat gehinderd en Jip weet wel raad met de bal die voor zijn voeten komt en schiet feilloos in. Tussen de Quick goals door heeft Dongen best wel grote kansen, maar mag het geluk ook een keer voor Quick zijn bij het omgaan met de kansen.

Na 15 minuten scoort Frank Eulderink de 0-2. Een aanval uit het boekje en een schitterend één-tweetje met Jip wordt succesvol verzilverd. Quick bezwijkt daarna niet onder de groter wordende druk van Dongen, dat alles speelt met de “lange” en “zeer hoge” bal, en blijft overeind. Felix van Berkel redt nog een keer en in de 35e minuut breekt Jan Willem Kamp door en komt de bal bij Frank die zeer beheerst inschiet, 0-3..

In de rust horen we dat Dongen een paar weken terug met 3-0 achterstond op bezoek bij ADO’20. In de 59e minuut werd het toen 1-3 en klapte ADO totaal in en won Dongen met 3-6. Dit verhaal is vast doorgedrongen tot de kleedkamer van Quick’20 want in de tweede helft begint het wat aarzelend en lijkt Dongen het spel naar zich toe te trekken. Als het in de 60e minuut nog steeds 0-3 is geeft Dongen de moed langzaam op en komt Quick’20 weer beter in het spel en gaan we denken aan winst.

Felix van Berkel redt nog tweemaal met fenomenale reddingen en Dongen heeft best wel kansen op een goal, maar deze middag is er maar één ploeg trefzeker en dat is Quick’20.
In de tweede helft krijgt ook Quick’20 nog meerdere kansen, echt spannend wordt het niet meer.

In de laatste minuut van de blessuretijd slaat dan toch het noodlot toe voor de bezoekers.
Er hoeft geen tegengoal te worden geïncasseerd, de pech ontstaat op andere wijze. Doelman Felix komt met zijn ene voet ongelukkig neer en lijkt zich te verstappen. Hij kan nauwelijks meer lopen, blijft wel in het veld omdat het op het laatst gebeurt. Het lijkt op een zweepslag met als gevolg dat zijn herstel in dat geval langere tijd vergt. Afwachten maar en de keepers liggen bij Quick’20 niet voor het oprapen door meer blessures. Wie er zondag thuis het doel verdedigt tegen OJC Rosmalen is nog onbekend..

Het was gisteren een zeer belangrijke overwinning voor Quick’20 in de degradatiestrijd, ook al omdat drie directe concurrenten verloren en HBS één punt haalde. Voor de tweede keer dit seizoen heeft Quick’20 de laatste plaats verlaten en staat het nu zelfs 15e met drie ploegen eronder. HBS is 14e met 28 punten, Quick’20 volgt met 26 en daarna komt Jong De Graafschap met 25 en de nummers 17 en 18 zijn Be Quick 1887 en De Meern met allebei 23 punten.

Het zou een grote aderlating zijn als doelman Felix korte of langere tijd niet kan meespelen, daarin ligt meteen de uitdaging voor zijn vervanger om het doel schoon te houden en samen met de andere selectiespelers te zorgen voor handhaving in de Derde Divisie. Met de instelling en moraal van de laatste 2 weken kan dat lukken en als de trefzekerheid gewaarborgd blijft komt het vast goed.

 

Dongen – Quick’20 0-3 (0-3).
Score: 2. Kemna 0-1, 15. Eulderink 0-2, 35. Eulderink 0-3.

Quick’20: Van Berkel, Bökkerink, Leenders, Snelders, Zwienenberg, Stolker (82. Somi), Kamp, Schepers (69. Jasper-Ewout van Breemen-Schneider), Eulderink, Kemna (81. Degenaar), Visscher.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube