Nieuws

Voetbal voor 55+ Walking Football (WF) ook bij Quick’20

vrijdag 6 april 2018 - Algemeen


Hans Brouwer van Quick’20 had al een paar keer pogingen ondernomen om ook in Oldenzaal met Walking Football te beginnen. Dat schoot niet op en toen het idee alleen binnen Quick’20 niet echt van de grond kwam is er gezocht naar medestanders.

Die werden gevonden in Impuls, FC Noaber, Stichting WF Regio Twente en in overleg met FC Twente, scoren in de wijk. Op 4 april waren de Old Stars van FC Twente bij Quick’20 om het WF te promoten.

 

Vooraf werd iedereen welkom geheten door Francis van de Schilde van Impuls en Marcel Rosens van Quick’20, onder het genot van koffie met cake.

Jan Bijvank van de Old Stars zei dat het WF in 2013 vanuit Engeland naar Nederland is overgewaaid en omarmt door de KNVB. Het is bedoeld voor 55-plussers die overdag tijd hebben om te recreeren. Je bent in beweging en even weg uit de dagelijkse beslommeringen en wellicht sleur. Plezier verzekerd.

 

De Old Stars van FC Twente gaven een eenmalige demonstratiepartij en anderen die ook wilden meespelen kregen een hesje en deden mee. Het spel gebeurt in wandeltempo en als er toch korte sprints worden getrokken moet de scheidsrechter affluiten.

De demonstratie was een groot succes. Na afloop, tijdens een heerlijke lunch verzorgd door de Quick vrijwilligers, lieten minimaal zes mensen weten er volgende week bij te zijn waaronder zeker Gerard Schefer, Willy Oosterwijk en ook Hans Brouwer, als initiator van het eerste uur.

We hopen dat het een lang vervolg zal krijgen en dat er elke woensdag een uur bij Quick’20 wordt gespeeld van 10.15 tot 11.15 uur
Het zou mooi zijn als het Walking Football in Oldenzaal en bij Quick’20 echt voet aan de grond krijgt. Let wel; het is geschikt voor zowel dames als heren.

Kom volgende week gewoon, omkleden en douchen kan en neem voetbalschoeisel mee !!!!

 

Klik hier voor de foto’s

 

Meer info over Walking Football: https://www.knvb.nl/downloads/bestand/1524/oldstars-walking-football-starterspakket

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube