Nieuws

Quick’20 op bezoek bij V.V. Dongen

vrijdag 6 april 2018 - 1e selectie


Quick’20 speelt a.s. zondag 8 april 2018 om 14.30 uur uit tegen Dongen, de nummer 6 op de ranglijst van de 3e Divisie Zondag.

 

We herinneren ons nog goed de thuiswedstrijd op 19 november 2017 toen Quick’20 met 0-1 verloor van Dongen. Quick was eigenlijk de hele wedstrijd heer en meester en had gezien de ontelbare honderd procent scoringskansen gewoon moeten winnen. In het voetbal geldt altijd nog de wet dat wie het meeste scoort ook wint en het was Dongen dat uit één van haar spaarzame uitvallen wel meteen doeltreffend was en het enige doelpunt van het duel maakte.

 

Vooral in die fase van de competitie na 12 duels ging het scoren heel moeizaam bij Quick’20. Pas in de vijftiende wedstrijd haalde Quick’20 de eerste zege tegen Jong De Graafschap thuis met 4-1.

Met daarvoor vier gelijke spelen kwam het puntentotaal op zeven. De volgende 11 wedstrijden haalde Quick’20 er 16 punten bij, verdeeld in eerst 12 uit 6, één uit 4 en de laatste wedstrijd leverde op paaszaterdag een mooie verwinning op van 6-3 tegen Hercules.

 

Ter vergelijkingen na 26 wedstrijden:
Dongen staat op 41 punten met 50 doelpunten voor en tegen 56,
Quick’20 heeft   23 punten met 31         ,,           ,,       ,,        ,,      52.

 

Wat bij Quick’20 opvalt is dat er uit nog maar één keer is gewonnen met 1-2 bij EVV en dat er driemaal gelijk werd gespeeld en negen keer verloren. Totaal zes uit 13 met 10 doelpunten voor en 32 tegen. Thuis gaat het beter en werd er vijf keer gewonnen en werd er de laatste 5 duels vier maal gewonnen en éénmaal gelijk gespeeld, totaal thuis 17 uit 13 met zowel 21 doelpunten voor als tegen.

 

Om in de degradatiestrijd te overleven zullen er ook uitwedstrijden gewonnen moeten worden. Dat kan nog vier maal te beginnen zondag in en tegen Dongen. Dat team heeft zich volledig gegooid op het behalen van de derde periodetitel met nog acht wedstrijden te gaan. Dongen kan trouwens een bepalende rol spelen in de degradatiestrijd want het speelt nog tegen Quick’20, EVV, Jong De Graafschap, HBS en De Meern.

 

De vijf onderste ploegen ontmoeten elkaar allemaal nog. HBS ontvangt Be Quick 1887; De Meern speelt thuis op de laatste wedstrijddag 27 mei tegen Jong De Graafschap, dat Quick’20 nog op bezoek krijgt.

 

Voor beide teams staat er zondag dus veel op het spel en laten we hopen dat Quick’20 eindelijk weer eens met drie punten huiswaarts reist, het wordt hoog tijd na de laatste overwinning bij EVV op 21 januari 2018.

Tegen Hercules werd er prima gevoetbald en of het nu met goed of slecht voetbal is, winst bij Dongen zou een geweldige stimulans zijn als opmaat naar de zeven wedstrijden erna.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube