Nieuws

Dubbel paasslag gewonnen door Zaterdag 1, met een zwart randje

dinsdag 3 april 2018 - Senioren


Afgelopen weekend moesten de mannen van Jan Exel 2 wedstrijden spelen. Zaterdag werd er op een veld waar de varkens nog niet op willen lopen gespeeld tegen RKSV uit Rijssen. De wedstrijd was net onderweg en de eerste kans kon al genoteerd worden. Marc Leijdekkers was zijn man te slim af, wat vandaag meer regel dan uitzondering was en zette voor. Florian Boitelle schoot de bal helaas over.

 

In de 12de minuut was het wederom een actie van Marc Leijdekkers die wederom Florian Boitelle voor de keeper zette, hij ronde beheerst af, maar helaas werd er gevlagd voor buitenspel waardoor de brilstand nog op het scorebord bleef staan.

 

In de 42ste minuut was het raak. Milan Braam werd mooi vrij gezet op de rand van de 16 en ronde beheerst af. Enkele minuten later was het een mooie voorzet van Jurriën Mulder die Florian Boitelle in staat stelde om zeer fraai de 0-2 in te koppen. Echter was de assistent scheidsrechter voor de tweede keer kleurenblind en vlagde voor buitenspel, feest ging niet door.

 

De 0-1 was een terechte afspiegeling van het spelbeeld van de eerste, alhoewel RKSV wel een dot van een kans had om vanuit een corner de score te openen.

 

De tweede helft had Quick’20 Zaterdag 1 de controle volledig over de wedstrijd en was het wachten op meer doelpunten. In de 80ste minuut was het Florian Boitelle die zijn frustraties van zich afschoot en de 0-2 binnen ramde. De keeper heeft alleen de bal gehoord. De kansen bleven komen alleen was de scherpte niet aanwezig om dit in een duidelijker score uit te drukken. In de 88ste minuut maakte Jesse Olde Monnikhof de 0-3 en zorgde hij ervoor dat hij zijn naam als goaltjes dief waarmaakte.

 

Wedstrijd gespeeld, drie punten binnen en nu wachten op de volgende tegenstander die maandag te wachten staat DES uit Nijverdal.

 

Op maandag speelde we dus onze tweede wedstrijd van het weekend en dit gebeurde op een beter veld dan afgelopen zaterdag in Rijssen. De mannen oogde scherp en dit was te zien aan de start van de wedstrijd. Binnen 1 minuut hadden zowel Florian Boitelle als Jesse Olde Monnikhof de kans om de score te openen. Quick’20 zette hoog druk en DES kwam in problemen met de opbouw. In de 14ste minuut was het ook een fout in de verdediging die ervoor zorgde dat Florian Boitelle op de keeper af kon lopen. Zijn schot werd nog gekeerd maar Jesse Olde Monnikhof maakte van de bal die uit de rebound voor zijn voeten kwam dankbaar gebruik om de 0-1 in te tikken.

 

De eerste 25 minuten was de intensiviteit waarmee Quick’20 speelde zo groot dat DES maar niet aan het voetballen kwam. Na de 25ste minuut ging de druk er iets af en kwam DES iets meer in de wedstrijd. De grootste kans werd door DES gemist, een fout in de verdediging gaf de kans de spits van DES voor open doel in te schieten. Sander Vis lag al op de grond, maar de spits schot de bal te zacht en recht op Sander Vis af. In de 43ste minuut was het een schot vanaf 30 meter die via Sander Vis in de linkerbovenhoek verdween. De 1-1 was een mooi doelpunt, maar of het verdiend was laten we maar even in het midden. De trainer gaf in de rust aan dat we de rust moesten bewaren en weer meer moesten gaan voetballen. De tweede helft waren de mannen van Jan Exel dan ook wederom de bovenliggende partij. DES ging iets feller spelen en dat resulteerde in meerdere overtredingen waardoor het tempo meer uit de wedstrijd ging. Op enkele mogelijkheden van Quick’20 resulteerde nog niet in de het gewenste resultaat, namelijk de meer dan verdiende voorsprong.

 

In de 61ste minuut kwam Tim Kempers in het veld om fysiek in de spits iets meer te brengen. Helaas was zijn invalbeurt van korte duur. In de 69ste minuut ging hij een kop duel aan kwam hij verkeerd terecht waardoor hij kermend op de grond bleef liggen. Dit was niet goed wisten we gelijk. Met dank aan de collega van Tim Kempers en de verzorgster van DES werd het been van Tim in positie gehouden was het wachten op de ambulance. Na afloop bleek dat er naar alle waarschijnlijkheid niets is gebroken, maar dat de knieband is gescheurd. Doordat de knie te dik was geworden moeten we voor het definitieve resultaat nog even wachten.

 

Na een onderbreking van een half uur ging de wedstrijd weer verder en moest Christiaan Kip voor oorlog zorgen voorin en dit deed hij met verve. In de 81ste minuut werd hij alleen voor de keeper gezet en Christiaan Kip schoot het ei vol overtuiging tegen de netten. Quick’20 had de meer dan verdiende voorsprong te pakken en doordat de ruimtes in de laatste minuten groter werden kwamen er meerdere mogelijkheden om de score te openen. DES probeerde van alles en bij een uitbraak van Quick ging een verdediger in de ogen van de scheidsrechter iets te fel door, jammer dat hij floot want anders was het 1 op 1 geweest. De consequentie was uiteindelijk wel dat de verdediger van DES zijn 2de gele kaart kreeg en mocht verdwijnen van het toneel.

 

In de 89ste minuut was het vanuit een voorzet van Jurriën Mulder dat Christiaan Kip met een krachtige kopbal de 1-3 had kunnen maken, echter verdween de bal recht in de handen van de keeper. De laatste 5 minuten ging DES alles op alles spelen om een nederlaag te voorkomen. Enkele hachelijke situaties ontstonden dan ook, maar de verdediging hield stand en na 95 minuten was de overwinning een feit.

 

Kortom qua resultaat een top weekend, helaas met een zware blessure van Tim Kempers, wij hopen dan ook dat hij goed hersteld van deze blessure!

 

Volgende week staat de topper Quick’20 Zaterdag 1 – ON 1 op het programma, aanvang 15:00 uur bij ons op het sportpark! Kom de jongens ondersteunen en wellicht kunnen we de koppositie overnemen van ON!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube