Nieuws

Quick’20 schiet uit zijn slof en wint overtuigend met 6-3 van Hercules

zondag 1 april 2018 - 1e selectie


Het is soms moeilijk te schatten, er waren plus minus 400 toeschouwers, die gaande de wedstrijd een prachtig schouwspel zagen met Quick’20 over de hele wedstrijd gezien als de duidelijk betere ploeg.

Op een zonnige Paaszaterdag nam Quick’20 al vroeg in de wedstrijd het initiatief en al in de 7e minuut was er een kleine kans voor Jasper-Ewout van Breemen-Schneider, zijn schot was te zacht om de keeper van Hercules te verrassen. Drie minuten later kreeg Quick’20 een geweldige kans op de voorsprong na een mooi uitgevoerde aanval. In plaats van in de hoek van het doel te schieten werd er keihard door het midden recht op de doelman geschoten, die de bal kon wegstompen.

Frank Eulderink was zijn tegenspeler al tweemaal eerder te snel af geweest toen hij in de 22e minuut de bevrijdende 1-0 scoorde voor Quick’20 met een klasse doelpunt. Vanaf 20 meter ter hoogte van de rechterhoek van het strafschopgebied krulde hij de bal voor de doelman onbereikbaar in de linker bovenhoek. Daarna kwam Hercules beter in de wedstrijd zonder echte scoringskansen te creëren. De laatste vijf minuten voor rust vielen er liefst drie goals. Eerst scoorde Kamp de 2-0. De bal verdween duidelijk achter de doellijn en de prima assistent scheidsrechter had geen doellijntechnologie nodig en wees resoluut naar het midden.
Hercules zette daar vlot wat tegenover en vier minuten later kon Mijland vanaf 16 meter makkelijk inschieten, 2-1. Toch ging Quick’20 met twee doelpunten voorsprong de rust in na een fraaie kopgoal van Jelle Leenders in de 45e minuut, 3-1.

Direct na rust begon Hercules met ware belegering van het Quick doel en werd in de 50e minuut de aansluitingstreffer gescoord, 3-2. Nu leek het moeilijk te worden voor Quick’20. Al snel kwam daarin verandering toen in de 54e minuut Quick’20 een strafschop kreeg omdat Jip Kemna onreglementair onderuit werd gehaald in het strafschopgebied nadat hij al twee man had gepasseerd. Aanvoerder Ryan Snelders kweet zich bekwaam van zijn zware taak en benutte de penalty onberispelijk en zette Quick’20 op 4-2.

Voor de overtreding op Jip kreeg Bolck de gele kaart en vervolgens nog een keer geel wegens aanmerkingen op de scheidsrechter voor de gegeven penalty. Op 2 x geel staat rood dus moest de speler van Hercules het veld verlaten.

 

Daarna was een kwartier lang bijna niet te merken dat Quick’20 een man meer in het veld had, Hercules bleef ook bij een 4-2 achterstand geloven in een ommekeer van de wedstrijd . Tussen de 60e en 70e minuut had Quick’20 geluk dat Hercules niet profiteerde van twee honderd procent kansen. Voor het benutten daarvan moet je wel eerst voorbij keeper Felix van Berkel en die redde beide keren grandioos.

 

Toen Quick besefte dat Hercules zich nog niet gewonnen gaf werd het weer de betere ploeg. In de 80e minuut kon de keeper van Hercules een afstandsschot van Jip Kemna niet klemvast houden en was Jan Willem Kamp er als de kippen bij om de afgeketste bal in het doel te werken, 5-2.

In de laatste twee minuten scoorden beide ploegen nog één keer, eerst maakte Mijland in de 89e minuut de 5-3 en in de laatste minuut bekroonde Jeroen Visscher een mooie solo door het hart van de defensie met het laatste doelpunt van de wedstrijd, 6-3.

 

Het was gisteren een belangrijke overwinning voor Quick’20 in de degradatiestrijd, ook al omdat alle directe concurrenten één of meer punten pakten. Nummer 14 HBS won met 1-3 bij HSC’21en houdt de voorsprong van vier punten op Quick’20, terwijl Jong De Graafschap twee punten voor blijft door de 3-2 overwinning van vanmiddag op OFC en naar de 15e plaats klom.

Vanmiddag eindigde de wedstrijd De Meern-Be Quick 1887 gelijk in 2-2 en zo staan deze 2 teams samen met Quick’20 ex-aequo op de plekken 16, 17 en 18 met 23 punten.

De winst van gisteren zorgde ervoor dat Quick’20 niet meer alleen onderaan staat en dat geeft de selectie moed in de wetenschap dat alleen de onderste twee clubs na 34 wedstrijden direct degraderen.
Onderin de Derde Divisie blijft het dus super spannend met drie ploegen gelijk onderaan en voor alle clubs nog acht loodzware wedstijden te spelen.

Quick’20 – Hercules 6-3 (3-1).
Score:
22. Eulderink 1-0, 40. Kamp 2-0, 43. Fonville 2-1. 44. Leenders 3-1, 50. Mijland 3-2, 54. Snelders 4-2 (p.), 80. Kemna 5-2, 89. Mijland 5-3, 90. Visscher 6-3.

Quick’20: van Berkel, Bökkerink (75. Sen), Snelders, Leenders, Zwienenberg, Schepers, Kamp, van Breemen-Schneider, Eulderink (75. Korkis), Kemna (88. Kemerink), Visscher.

Foto’s klik hier

Samenvatting klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube