Nieuws

Quick’20 ontvangt Hercules, een geduchte tegenstander

vrijdag 30 maart 2018 - 1e selectie


Afgelopen seizoen verloor Quick’20 zowel uit als thuis met 4-1 van Hercules en dit seizoen werd er uit met 2-0 verloren. Al die wedstrijden hadden met elkaar gemeen dat Quick’20 vaak één helft goed tegenstand bood, maar wat verder in de wedstrijd het onderspit moest delven, omdat Hercules op meerdere fronten beter was.

Dat team beschikte over net wat meer technische en fysieke kwaliteiten en wist die altijd op het juiste moment in te zetten door effectief om te gaan met de scoringskansen.  Het is een situatie, waarmee Quick’20 ook komende paaszaterdag vanaf 16.00 uur kan worden geconfronteerd.

In de voorbeschouwing op de wedstrijd staat op de website van Hercules onder anderen het volgende te lezen:

“De wedstrijd tegen hekkensluiter Quick’20 in Oldenzaal moet op het eerste gezicht geen al te grote hobbel zijn voor de formatie van trainer Eric Speelziek, die afgelopen zondag in bloedvorm stak in Rosmalen en daar met 1-3 won van OJC” en

“Quick’20, de oude club van onze Loed Keizer, bivakkeert al het gehele seizoen in de onderste regionen en leek lange tijd al de gedoodverfde degradant doordat de Tukkers  stijf onderaan stonden. Totdat het voor de winterstop opeens punten begon te halen” en “Voor de Herculanen die de lange reis naar Oldenzaal gaan maken: geniet van dit
prachtige gerenoveerde hoofdveld. Zowel voor spelers als toeschouwers is dit de ideale ambiance”

 

Hercules staat op de 12e plaats en lijkt zo goed als veilig met 32 punten, 10 punten meer dan de degradatieplaatsen 15, 16 en 17.

Hercules haalde in de laatste acht duels 14 punten waarvan in de laatste vier 6 tegenover Quick’20 10 in evenveel wedstrijden en één in de laatste vier.

 

Quick’20 speelt alleen paaszaterdag en het is geen voordeel dat Hercules in het paasweekend tweemaal speelt, omdat het eerst speelt tegen Quick’20 en 2e Paasdag de tweede wedstrijd thuis speelt tegen Quick uit Den Haag.
Na de wedstrijden van paasmaandag hebben alle 18 teams hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld, 26 en kunnen alle clubs zich opmaken voor de laatste serie van acht waarin er voor iedereen wel wat te winnen en verliezen is, in de strijd om het kampioenschap, derde periodetitel of degradatie.

 

Voor Quick’20 blijkt Hercules de laatste jaren dus een moeilijk te bestrijden ploeg. Het wordt tijd het verleden te laten rusten. Quick’20 moet niet meer kijken naar de onderlinge resultaten tegen Hercules uit het verleden, maar vooruitzien. Morgen is er weer een totaal nieuwe wedstrijd die begint met 0-0 en tellen onderlinge resultaten uit het verleden niet meer.

 

Er zijn bij Quick’20 selectiespelers geblesseerd en ook zijn er selectiespelers die hebben aangegeven naar een andere vereniging te verhuizen of helemaal te stoppen met voetballen. Dat mogelijke toekomstscenario is in dit stadium van de competitie onbelangrijk. Het gaat er nu om er met de hele selectie samen voor te zorgen dat Quick’20 zich (al dan niet rechtstreeks) handhaaft in de Derde Divisie en de neuzen van alle selectiespelers moeten dezelfde richting op wijzen, met als insteek  “we spelen nu bij Quick’20 en wij kunnen en willen nog steeds winnen”.

Met een honderd procent vertrouwen in een goed resultaat is het mogelijk te winnen van de geduchte tegenstander Hercules en zo extra te genieten van de paasdagen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube