Nieuws

Het zesde is nog ongeslagen in 2018 door overwinning op DSVD 4

maandag 26 maart 2018 - Senioren


Vandaag een thuiswedstrijd tegen DSVD 4. Een tegenstander die tot aan deze wedstrijd 1 punt meer had, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Waarschijnlijk dus een leuke wedstrijd in het verschiet. De zomertijd is afgelopen nacht weer ingegaan en blijkbaar zijn er nog steeds mensen die daar maar niet aan kunnen wennen. Ook binnen ons team. Een persoon is vergeten de tijd te verzetten en komt iets na 10-en (wel met tas) aangefietst. De rest van de selectie is op tijd en tegen half 10 gaan we richting kleedkamer. Hier volgen weer een aantal hilarische opmerkingen, maar wat verder opvalt is de rust die er heerst. De warming up verloopt ook rustig en rond tien uur roept scheidsrechter D. Engbers de aanvoerders bij elkaar. Na de nodige plichtplegingen mag het zesde de wedstrijd openen.

 

De eerste helft is begonnen en de bal rolt. We laten gelijk vanaf het begin de bal lekker rond gaan. Dit levert niet gelijk kansen op, maar het geeft de tegenstander ook geen kans om gevaarlijk te worden. Andersom ook het zelfde beeld. DSVD probeert ook door verzorgd voetbal de voorwaartsen te bereiken. Dus 2 teams die proberen verzorgd voetbal te spelen. Na een minuut of 10 komen er aan beide kanten een aantal kansjes, maar beide keepers zijn op hun hoede en houden het doel schoon. De wedstrijd is dan ook mooi in evenwicht. We creëren wel een licht veldoverwicht en de kansen bij ons worden dan ook groter, maar we scoren niet. DSVD probeert het voornamelijk van afstand. Ook dit levert geen resultaat op. Na een klein half uur is Weusthof het zat. Hij wordt op links diep gestuurd en kapt in de zestien zijn directe tegenstander uit en schuift de bal beheerst binnen. 1-0. We gaan vanaf dat moment meer druk zetten en niet veel later valt de 2-0. Wederom verstuurd Tijdhof een pas op maat. Nu is het onze rechtsback Huitink die de pass goed inschat en eveneens beheerst scoort. 2-0. Dit voetbalt toch net iets makkelijker. We creëren nog een aantal grote mogelijkheden, maar scoren doen we niet meer. DSVD doet dit ook niet, dus we gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

 

In de rust geeft Dorenbusch aan dat het voetbal er goed uitziet. Toch moeten we geconcentreerd blijven voetballen, we zijn er nog niet. Ja jullie lezen het goed Dorenbusch en niet onze vaste teammanager C. Engbers. Deze melde zich ten tijde van de wedstrijd af met toch wel vage klachten af. Met een aantal wissels beginnen we aan de 2e helft. Gelevert komt Huitink vervangen en M. Boomkamp wordt vervangen door Agterbos.

 

De 2e helft is amper 5 minuten oud of we hebben er al 2 om de oren gekregen. 2-2. Zijn wij nu zo slap aan de 2e helft begonnen of is DSVD nu zo fel. Het eerste is het geval. DSVD ruikt bloed en begint vol te jagen op de 2-3. Hiermee spelen ze het zesde in de kaart. De ruimte die achter de laatste linie ontstaat, wordt optimaal gebruik van gemaakt door het zesde. Na een kwartier spelen delen we de eerste tik uit. Postma wordt op rechts diep gestuurd . Op de achterlijn kapt hij zijn tegenstander uit en legt de bal keurig terug op de inkomende Wolbers. Deze schiet de bal beheerst in. We staan weer voor. 3-2. Dit is gelijk zijn laatste wapenfeit. Hij wordt namelijk vervangen door Arends. Een aantal minuten later volgt de 2e tik voor onze tegenstander. Weusthof maakt zijn 2e van de ochtend en onze 4e. 4-2. DSVD dacht aan doordrukken, maar staat na 20 minuten spelen in de 2e helft gewoon weer op 2 doelpunten verschil. Weer iets later volgt eigenlijk wel de genadeklap voor DSVD. Wederom wordt Postma diep gestuurd. De keeper komt nog uit, maar is te laat. Hij wordt dan ook verschalkt met een fraaie lob. 5-2. DSVD gaat met de moed der wanhoop ten aanval. Dit levert een aantal hachelijke situaties op voor ons doel. Een er van wordt door de rood witten gepromoveerd tot doelpunt. 5-3. Verder laten we het niet komen en in de laatste 10 minuten komen we niet echt meer in de problemen. Na 90 minuten voetballen pakken we in de 2e wedstrijd van 2018, ook onze 2eoverwinning.

 

Al met al een wedstrijd met 2 gezichten. In de 1e helft hadden we de wedstrijd al moeten beslissen en in de 2e helft maken we het ons toch weer onnodig moeilijk. Volgende week, tijdens het paasweekeinde zijn we vrij van voetballen en die week erop hebben we een feestje van wederom een Abraham in ons elftal.

 

Opstelling het zesde:

Boomkamp, Bijen, Wolbers (Arends/61), Tijdhof, Huitink (Gelevert/46), Lewerissa,

Gorter (C), Nordkamp, Weusthof, M. Boomkamp (Agterbos/46) en Postma

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube