Nieuws

Quick’20 JO17-4 verliest ook de derde competitiewedstrijd

zaterdag 24 maart 2018 - Jeugd


Vandaag verloren van een heel goed voetballend team. Zeker de eerste helft afgetroefd door een bewegelijke tegenstander waar wij geen grip op konden krijgen.

 

Quick’20 start de wedstrijd goed en krijgt na vier minuten een goede kans via Morris. In de hier op volgende aanval van Tubantia is het direct raak. Via drie passes is de bal al voorin bij de spits, die lijkt een overtreding te maken, maar hij mag door en geeft Jord het nakijken 1-0. Quick’20 is in de opbouw heel erg onrustig en onzorgvuldig in de passing en komt hierdoor niet van de eigen helft af. Tubantia houdt de druk er vol op en het is gewoon wachten tot zij de score uitbreiden. Nog binnen het halfuur is het twee keer raak en de 3-0 achterstand is dan ook meer dan terecht. Drie minuten voor de rust wordt het 4-0 doordat een, als voorzet bedoelde, bal over Jord in de verre hoek binnen valt.

 

In de rust wordt aangegeven dat er in de tweede helft meer in de verdedigende discipline gespeeld moet worden om zo de schade te beperken.

 

De nieuwe opdracht wordt goed begrepen, want hoewel Tubantia veel balbezit heeft, is het niet meer zo gevaarlijk als in de eerste veertig minuten. Na goed verdedigen van Maarten komt de bal bij Morris terecht. Hij loopt goed op en op het juiste moment speelt hij de bal op Thijs, die vervolgens de bal onder de keeper doorschuift en de 4-1 laat noteren. Door de behoudende speelwijze van Quick’20 creëert Tubantia, dat hierdoor minder de bal het werk laat doen, geen kansen meer. Pas de laatste tien minuten van de tweede helft komt het positiespel van Tubantia weer terug en direct creëren zij wel weer kansen. Tot doelpunten leidt dit echter niet meer zodat 4-1 de eindstand is.

 

Samenvattend: Een eerste helft waarin Tubantia met goed positiespel en vele positiewisselingen oppermachtig was. En een tweede helft waarin de verdedigende discipline ervoor gezorgd heeft dat de schade niet groter is geworden, sterker nog de tweede helft is zelfs met 0-1 gewonnen.

 

Volgend week geen speelronde i.v.m. het paasweekend. Op 7 April ontvangen wij op Sportpark Vondersweijde Oranje Nassau JO17-6.

 

Wedstrijdverloop:

5’         1-0       Speler Tubantia

23’       2-0       Speler Tubantia

27’       3-0       Speler Tubantia

37’       4-0       Speler Tubantia

41’       Quinten ↔ Benk

49’       4-1       Thijs (Morris)

65’       Benk ↔ Joost

 

Man van de wedstrijd: Thijs

 

 Opstelling: Jord (A), Pim, Benk (Quinten /41), Maarten, Wes, Joost (Benk /64), Thijs, Huub, Koen, Morris, Wouter

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube