Nieuws

Quick’20 verliest met 4-2 bij Be Quick 1887. Niet Treuren , Nog10 Finales over

maandag 19 maart 2018 - 1e selectie


De toeschouwers uit Oldenzaal (25 van de 125 bezoekers op De Esserberg) die de thuiswedstrijd tegen UNA hebben gezien en gisteren ook in Haren waren wisten niet wat ze zagen. Wat was er over van het sterke team dat een week eerder had verdiend te winnen van UNA?

 

Quick’20 begon sterk en had in de beginfase meerdere kansen. Al na negen minuten werd een kopbal van Melvin Degenaar door de keeper van de doellijn gewerkt. In de 13e minuut kreeg de vrijstaande Jip Kemna een 100 procent scoringskans. Van 4 meter afstand verdween de bal naast het doel.
Het eerste kwartier was voor de uitploeg, daarna kwam de thuisploeg sterk terug en overheerste in de volgende 75 minuten. Be Quick nam het initiatief over van Quick en schakelde snel over van verdediging naar aanval. Na een fout van Tim Zwienenberg, die de bal verspeelde, kwam Quick eerst nog goed weg.
De eerste echte goede aanval van Be Quick leverde direct een 1-0 voorsprong op in de 28e minuut. Doelman Felix van Berkel redde in eerste instantie knap maar in de rebound moest hij zijn meerdere erkennen.
Diezelfde Felix blunderde opzichtig in de 37e minuut.

Het is hem vergeven, want deze betrouwbare sluitpost heeft al veel punten gered voor Quick’20 en dat zal hij zeker ook de komende 10 wedstrijden doen. Een voorzet had hij klemvast, maar om onduidelijke redenen liet hij de bal los en werkte die zelf achter de doellijn, 2-0 voor Be Quick.

 

Na rust kwam Quick’20 goed uit de startblokken. Jip schoot een bal nog net over, na 2 minuten gaf Jeroen Visscher de bal breed op de ingevallen Frank Eulderink en die wist wel raad met de kans, 1-2.

Terwijl iedereen dacht aan een snelle come-back van Quick’20, waar het ook even op leek, was het al snel weer de thuisploeg die de draad uit de eerste helft weer oppakte en de betere ploeg werd. Helaas viel er opnieuw een doelpunt na een aanval van Be Quick over links in de 62e minuut, 3-1. Het verwoestende schot op zich was prachtig, het daaraan voorafgaande verdedigen van Quick’20 geeft te denken.

Nu kon Quick’20 de kracht niet meer opbrengen voor een tegenoffensief. De moraal was gebroken en gelukkig werd de nederlaag niet te hoog. Be Quick 1887 scoorde ook nog in de 77e minuut over rechts de 4-1 en weer verdedigde Quick’20 slecht.

Melvin Degenaar maakte in de 83e minuut de tweede tegentreffer voor Quick’20 en bracht zo de eindstand op 4-2.

 

Hoewel doelpunten van de aanvallende partij vaak worden veroorzaakt na fouten van de verdedigende partij liet Be Quick zien dat ze weinig kansen nodig hebben voor een doelpunt. Het was zeer effectief en het zou mooi zijn als Quick’20 dat wapen de komende 10 duels ook beter gaat hanteren.

 

Door deze nederlaag is Quick’20 weer een beetje terug bij af. Het staat weer op de 18e en laatste plaats, waar het liever niet meer terecht wilde komen. Niet getreurd, er volgen nog 10 finales waarin nog van alles kan gebeuren.

 

De onderste vijf ploegen op de ranglijst staan er nu zo voor in aantal punten en wedstrijden. HBS staat 14e met 24 uit 24; Be Quick 15e met 22 uit 24 en gelijk op 16 en 17 staan Jong De Graafschap en De Meern met 22 uit 25, één duel meer dus. Quick’20 staat 18e met 20 uit 24.

 

Komende zondag gaat Quick’20 op bezoek bij JVC Cuijk waartegen dit seizoen nog niet is gespeeld. De thuiswedstrijd is op 28 april.

JVC Cuijk doet het dit seizoen prima met een derde plaats en 46 punten uit 24.

Het belang van die wedstrijd is voor beide ploegen weer levensgroot. Voor Quick’20 in de strijd om degradatie en voor JVC Cuijk in de strijd om de tweede periodetitel. Daarin heeft het evenals Blauw Geel 22 punten uit 10, alleen hebben de Veghelnaren een iets beter doelsaldo, plus 10 tegenover plus 9.

 

Be Quick 1887 – Quick’20 4-2 (2-0).
Score:
28. Careman 1-0, 37. van Berkel 2-0 (e.d.), 47. Eulderink 2-1,
62. Tjen-A-Kwoei 3-1, 77. Driever 4-1, 83. Degenaar 4-2.

Quick’20: van Berkel, Sen (73. Bökkerink), Snelders, Leenders, Zwienenberg, Stolker, Kamp, van Breemen-Schneider (45. Eulderink), Degenaar, Kemna, Visscher
(68. Korkis).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube