Nieuws

Het zesde voetbalt zijn eerste competitiewedstrijd van 2018 en neemt 3 punten mee uit winderig Borne

maandag 19 maart 2018 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 8!!. Ja u leest het goed. Onze 8e competitiewedstrijd en dat in maart. Vandaag een uitwedstrijd naar Borne tegen NEO 6. Tussen 7.45 uur en 8 uur druppelen de spelers binnen bij Rouwhorst voor een lekker warm “bakkie” koffie. Lekker voetballen met een gure oostenwind. Een van de leiders belt nog naar Borne om te informeren of er wordt gevoetbald. Hij krijgt als antwoord dat de wedstrijd niet is afgelast. Iets na 8 uur gaan we met een toch wel ruime selectie naar Borne. Tegen half 9 komen we aan bij NEO. We lopen maar gelijk richting kleedkamer. In de kleedkamer aangekomen wordt ons de vraag gesteld of we wel willen voetballen. Onze tegenstander vindt het toch wel behoorlijk koud. We geven aan, nu we toch in Borne zijn, wordt er gewoon gevoetbald. We maken ons dus klaar voor de wedstrijd. Voordat we het veld opgaan voor de warming-up, krijgen we de opstelling vast te horen.  De warming up verloopt voorspoedig en met de kou valt het ook nog wel mee.

 

Tegen 9 uur blaast de scheids en volgen de plichtplegingen. De toss wordt gewonnen door NEO en zij beginnen met de aftrap. Het begin is voor NEO. Zij laten het balletje lekker rond gaan, maar kansen levert dit niet op. We worden er ook niet echt anders van. De echte eerste grote kans is eigenlijk ook voor ons. Een diepe bal van Nordkamp op Postma. Deze neemt de bal niet helemaal goed mee en komt daardoor niet goed uit en staat iets te veel aan de buitenkant. Toch schiet hij de bal richting korte hoek. Helaas krijgt de keeper er nog net zijn handen achter en tikt de bal uit de hoek. Waarschijnlijk is dit het sein om zelf ook te gaan voetballen. Dit doen we dan ook. Wat ontstaat is een boeiend schouwspel, waarbij beide ploegen het overal voetballend willen oplossen. Halverwege de 1e helft komen we wel op achterstand. Een leep lobje wordt door de linkshalf van NEO op waarde geschat, hij neemt de bal op de borst mee en scoort beheerst. 1-0. We zijn niet aangeslagen en creëren zelf ook een levensgrote kans. Postma krijgt de bal aan de rechterkant aangespeeld en loopt richting strafschopgebied. Hij ziet bij de 2e paal de geheel vrijstaande Agterbos. Hij levert een puntgave voorzet af, maar Agterbos mikt de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust krijgen wij ook loon na werken. Na een scrimmage in de zestien valt de bal pardoes voor de voeten van Postma. Deze denkt niet na en haalt verwoestend uit met buitenkant rechts. Voordat de verbouwereerde keeper iets kan doen, is het kwaad al geschied. De bal maakt een magistrale curve richting kruising, om daar het netje te raken. We gaan rusten. 1-1. Op dat moment hadden we al voor moeten staan.

 

In de rust geeft Dorenbusch aan dat er niet slecht wordt gevoetbald en dat de tegenstander het balletje rustig rond mag laten gaan. Het levert bijna geen gevaar op. Met een aantal omzettingen gaan we het de 2e helft proberen. Zuurwelle en Tijdhof lossen het centrale duo Bijen en Wolbers af. Gelhevert mag Wanink vervangen en Mits Boomkamp komt er in voor Weusthof.

 

De 2e helft laat eigenlijk hetzelfde spelbeeld zien. NEO heeft meer balbezit, maar wordt niet gevaarlijk en wij zijn levensgevaarlijk in de omschakeling. Met iets meer gogme en rust hadden we na een kwartiertje voetballen al op 4-1 moeten staan. Helaas staat het nog maar 1-1. Toch komen we na een minuut of 25 spelen op 2-1. We krijgen een strafschop, nadat de rechtsachter van NEO hands maakt. De penalty wordt onberispelijk binnengeschoten door Agterbos. Op dat moment gaat NEO opportunistischer voetballen. De bal gaat iets sneller diep. Dit levert niet echt grote kansen op. Alleen een aantal afstandsschoten, maar deze worden vakkundig gepareerd door Wesley Boomkamp. We halen moeiteloos het einde van de wedstrijd. Al met al een mooie overwinning op een goed team. Alleen had de uitslag hoger uit kunnen en moet vallen.

 

Volgende week een thuiswedstrijd tegen DSVD 4.

 

Opstelling het zesde: Boomkamp, Huitink, Bijen (Zuurwelle/46), Wolbers (Tijdhof/46), Wanink (Gelhevert/46), Nordkamp, Gorter (C), Lewerissa, Postma, Agterbos en Weusthof (M. Boomkamp/46)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube