Nieuws

Op weg naar een duurzaam sportpark Vondersweijde

dinsdag 13 maart 2018 - Algemeen


Quick’20, hoofdsponsor Siers en gemeente Oldenzaal slaan handen ineen bij verduurzamingsproject Sportpark Vondersweijde.

In de afgelopen weken is er door diverse vrijwilligers, de gemeente Oldenzaal en uiteraard hoofdsponsor Siers achter de schermen hard gewerkt om het reeds in 2016 ingezette plan, het verduurzamen van ons sportpark, op korte termijn te voltooien.

In grote lijnen omvat de verduurzaming op dit moment de volgende belangrijke componenten:

  • Het vervangen van de bestaande armaturen door energiezuinige LED-armaturen;
  • Het vervangen van de huidige lichtbronnen in kantines en kleedkamers door retrofit LED bronnen;
  • Het plaatsen van 116 zonnepanelen op het dak van de kantine met een totale oppervlakte van 185 m2, welke jaarlijks een energieproductie moeten opleveren van 30.000 kwh.

Vanaf 2016 zijn Jos Damink en Hans Ophuis namens Quick’20 nauw betrokken geweest bij dit project, dat in de komende weken tot uitvoering zal komen.

 

Quick’20 en verduurzaming

Naast het streven naar een energieneutraal sportpark Vondersweijde, moet de investering 4 tot 5 jaar na implementatie een kostenbesparing opleveren van € 5000,- tot 7.000,- per jaar, een bedrag dat we als vereniging natuurlijk goed kunnen gebruiken.

 

De gemeente Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal heeft de ambitie om in 2025 energieneutraal te zijn. Daarom stimuleert de gemeente inwoners en organisaties om duurzame maatregelen te nemen. In het Oldenzaals Energiefonds is een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar voor leningen voor duurzame projecten, zoals het plaatsen van zonnepanelen op een school, de installatie van LED verlichting op een sportveld of de isolatie van een clubhuis. Het zal u dan ook niet bevreemden dat Quick’20 dankbaar gebruik maakt van de geboden mogelijkheden. Voor meer informatie: www.oldenzaalsenergiefonds.nl

 

Hoofdsponsor Siers

Onze hoofdsponsor Siers is een trots familiebedrijf en een betrouwbare infra-aannemer met maatschappelijke betrokkenheid. Siers is een stabiele werkgever met de ambitie onafhankelijkheid te behouden. Continuïteit, investering in personeel, veiligheid, een goede werksfeer en een gezond rendement vormen daarvoor de basis. Het kan natuurlijk niet anders dan dat Siers Installatietechniek een belangrijk bijdrage levert aan het verduurzamen van Quick’20.

Volgens Siers begint verduurzaming altijd met een stuk energiebesparing. Wat je niet verbruikt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Simpeler kan het bijna niet.

 

Realisatie

Siers is dan ook gestart met een uitgebreide inventarisatie van de verlichtingsinstallatie, die niet meer aan de norm bleek te voldoen. Daarbij is nauwlettend gekeken naar de mogelijkheden om de complete armaturen te vervangen door LED verlichting en anders de lichtbronnen te vervangen voor duurzame LED lichtbronnen.

Vervolgens is gekeken naar de mogelijkheden om zelf energie op te wekken. Omdat het gebouw beschikt over een platdakconstructie met voldoende oppervlakte is ervoor gekozen om dit met zonne-energie te gaan doen.

De woensdagmiddag klusgroep, onder leiding van Gerrit Geisink, zal zorgdragen voor het vervangen van de armaturen door LED verlichting.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube