Nieuws

Thij-college aan de slag bij Quick’20 voor NLDoet

maandag 12 maart 2018 - Algemeen


Op vrijdag 9 maart waren 29 scholieren met twee begeleiders op het Sportpark Vondersweijde te vinden. Niet om te sporten maar om het complex te ontdoen van zwerfvuil, bladeren en takken.

Het Oranjefonds is opgericht om sociale initiatieven te ontwikkelen en te promoten. Een daarvan is NLDoet, waarbij op twee dagen in het jaar mensen spontaan vrijwilligerswerk doen. Het Oranje Fonds wil daarin laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Op deze dagen kan men kennismaken met vrijwilligerswerk.

Nadat slechts een vrijwilligster zich had aangemeld, heeft het Secretariaat contact gezocht met Impuls Oldenzaal. Zij hebben geregeld dat een groep van 29 leerlingen van het Thijcollege, afdeling havo, Quick’20 kwam helpen om de boel schoon te komen maken, dit onder leiding van Jos Damink en Desirée Broekman. Dat was geen overbodige luxe. De bosschages waren goed gevuld met oud blad en de laatste storm heeft nogal huisgehouden getuige de grote hoeveelheid verzamelde takken. De kinderen hadden er een flinke kluif aan…dit waren ze niet gewend!

Na de lunch hebben de leerlingen nog zakjes met Paaseitjes gevuld voor de bewoners van Zorggroep Sint Maarten, locatie Gereia.

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube