Nieuws

Quick’20 toont karakter en haalt dik verdiend punt tegen koploper UNA, 1-1.

maandag 12 maart 2018 - 1e selectie


Met in het achterhoofd de uitnederlaag van 5-1 waren de bijna 300 toeschouwers benieuwd hoe Quick’20 tegenstand zou bieden aan de koploper.

UNA liet zien dat het een goede voetballende ploeg heeft. Niet dat het nu als een koploper waardig speelde, je ziet gewoon dat het team vooral voorin veel kwaliteit heeft. Gelukkig was het tegenspel van Quick’20 heel goed en in de tweede heft was Quick duidelijk beter.

Als er één ploeg recht had op een overwinning was het Quick’20 wel dat geen moment liet zien in de onderste regionen te verkeren, terwijl UNA gisteren de (toen nog) koppositie niet waarmaakte.

 

Al na zeven minuten was de eerste kans voor Quick’20 toen de opkomende linksback Tim Zwienenberg de bal met zijn rechterbeen naast schoot. Na 13 minuten schoot Jip Kemna de bal wel in de hoek van het doel, de keeper van UNA hield zijn doel schoon.

Quick’20 probeerde het duel naar zich toe te trekken, maar had geluk dat een overtreding van Ryan Snelders op de bijna doorgebroken tegenstander slechts met geel werd bestraft. De prima leidende scheidsrechter Sahiner stond er bovenop en heeft vast de juiste beslissing genomen. De toegekende vrije trap ging net over het doel van Felix van Berkel.

 

Het spel ging de eerste helft op en neer met voor beide teams wat kleine kansen.
In de 30e minuut sneden de aanvallers van UNA door de Quick verdediging en voorkwam keeper Felix met een geweldige redding een 0-1 achterstand.

Twee minuten later belandde na een mooie aanval van Quick’20 een klutsbal tussen de verdediging van UNA net naast hun doel.

 

Na rust was Quick’20 de betere ploeg en probeerde het snel op voorsprong te komen. Een vrije trap van Ryan verdween net naast het doel van UNA en na weer een vrije trap kreeg Sebastiaan Bökkerink de bal en hij schoot vanaf het midden van de zijkant van de 16 meterlijn de bal keihard met de buitenkant van zijn rechtervoet op het doel, de keeper van UNA kon de bal net uit de andere hoek stompen.

 

In de 60e minuut kwam Frank Eulderink in het veld voor Melvin Degenaar. Frank liet zien dat hij van meerwaarde kan zijn voor Quick. Hij was een voortdurende plaag voor zijn directe tegenstanders en had gewoon pech dat niet één van zijn drie hele fraaie acties werd omgezet in een doelpunt.

De uitvallen van UNA waren gevaarlijk zonder dat Quick echt in de problemen kwam.

Tim Zwienenberg, misschien wel de uitblinker gisteren bij Quick, ging in de 71e minuut drie man voorbij aan de binnenkant van de zijlijn, waaruit een corner resteerde.

Zoals vaker lachte het geluk de koploper toe. Het was een fenomenaal doelpunt dat invaller Rob van Boekel in de 76e minuut maakte voor UNA. Met een soort stiftbal die in de kruising vloog scoorde hij de onverdiende 0-1 voor UNA.

 

Zou Quick dan nu de genadeklap hebben gekregen? Integendeel de ploeg deed net of er niets aan de hand was en ging weer vol in de aanval. Nadat in de 82e minuut nog een hard schot van Frank rakelings over het doel ging zorgde Jeroen Visscher in de 84e minuut met een mooi schot in de linkerbenedenhoek voor de meer dan verdiende gelijkmaker, 1-1, wat ook de eindstand werd.

Quick’20 wou nog wel meer, Dat lukte niet en in de laatste minuut kreeg UNA nog een vrije trap op 16 meter van het Quick doel. Gelukkig ging het schot hoog over.

Het zou mooi zijn als minstens 10 procent van het aantal toeschouwers Quick’20 komende zondag steunt bij de uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Haren (GN).  Dat is thans een cruciaal duel in de strijd om rechtstreekse degradatie en in die om nacompetitie of zelfs rechtstreekse handhaving. De nummers 14 en 15 Jong de Graafschap en De Meern hebben 22 punten uit 24.
HBS staat 16e met 21 uit 23. Quick’20 staat 17e en voorlaatste met 20 uit 23 en 18e en laatste staat Be Quick 1887 met 19 uit 23.

 

Quick’20 – UNA 1-1 (0-0).
Score:
76. Van Boekel 0-1, 84. Visscher 1-1.

Quick’20: van Berkel, Bökkerink, Snelders, Leenders, Zwienenberg, Stolker, Kamp (80. Somi), van Breemen-Schneider, Degenaar (60. Eulderink), Kemna (77. Kemerink), Visscher.

Klik hier voor de foto’s

Bekijk hier de QuickTV samenvatting

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube