Nieuws

Quick’20 ondersteunt Ubuntu Afrika

maandag 12 maart 2018 - Algemeen


 

In januari zijn Maarten Smidt en Carolien Blom uit Oldenzaal voor acht maanden vertrokken naar Oeganda om zich in te zetten voor (wees)kinderen. In het kinderdorp waar beiden werken, wonen kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn voor hen te zorgen of waarvan de ouders zijn overleden.

Carolien helpt als arts een medisch centrum dat 25 jaar geleden is opgericht.  Ze houdt zich bezig  met het voorkomen van kindersterfte en geeft voorlichting voor betere zorg en preventie van ziektes. Naast medische zorg is sport en spel ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen in Oeganda.  Maarten richt zich met name op het sportgedeelte. Hij is onder andere bezig een voetbalveld en een speeltuin aan te leggen voor de kinderen.

Samen met Quick’20 hebben Carolien en Maarten gezorgd voor kleding, schoenen en ballen zodat de kinderen kunnen trainen en een wedstrijd kunnen spelen. Zo hebben ze heel veel kinderen in Oeganda blij gemaakt.

Maarten & Carolien van Ubuntu Afrika willen iedereen van Quick’20 bedanken voor deze mooie en waardevolle steun.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube