Nieuws

Rode kaart nekt Quick’20, dat met 2-0 verliest bij Blauw Geel’38

maandag 5 maart 2018 - 1e selectie


Onder gunstige weersomstandigheden werd de wedstrijd BlauwGeel ’38- Quick ’20 gestart in het Brabantse Veghel, onder toeziend oog van 7 meegereisde supporters.

 

In het begin was het aftasten geblazen en bij tijd en wijle wat onrustig. Quick’20 had wat meer balbezit, maar de eerste kansen waren er voor de gastgevers. In de 7e minuut zelfs een honderd procent kans voor hen, als er door wat knullig balverlies van ons bij een aanval, er een snelle omschakeling volgt. Door geweldig ingrijpen van onze doelman Felix wordt een vroeg doelpunt voorkomen.

Blauw Geel krijgt hand over hand een licht veldoverwicht en er komen wat kansen voor hen. Zo ook in de 21e minuut, wederom redt Felix op uitmuntende wijze bij een inzet na een mooie aanval van Blauw Geel. Een paar minuten later stoomt een tegenstander alleen op het doel af van Felix, maar door een sublieme ingreep van Ryan Snelders wordt een doelpunt voor de tegenstander voorkomen. Quick’20 krijgt door prima voetbal meer grip op de wedstrijd en gaat ook kansen krijgen. In de 27e minuut een eerste speldenprik maar de doelman is alert en op tijd uit zijn doel zodat hij de bal kan pakken voordat Jip Kemna de bal kan raken. In de 32e minuut is het diezelfde Jip Kemna die zijn inzet naast ziet gaan en een minuutje later is het Jeroen Visscher die zijn inzet net naast ziet gaan na een voorzet vanaf de achterlijn. Nog een minuutje later schiet Jeroen Visscher in kansrijke positie nogmaals naast. Het spel golft vervolgens op en neer en het is een boeiende wedstrijd om naar te kijken.

Bij een van de laatste aanvallen in de eerste helft gaat Taner Sen jammerlijk in de fout door een aanvaller van Blauw Geel bij de armen vast te grijpen op zo’n twee meter voor het strafschopgebied waardoor deze de balans verliest en valt. Scheidsrechter Schul aarzelt niet en trekt de rode kaart voor de Quick verdediger. De daarop volgende vrije trap wordt vervolgens door Felix uit het doel geranseld. Met een brilstand gaan we de rust in.

 

In de rust wordt Jasper-Ewout van Breemen-Schneider gewisseld voor Sebastiaan Bökkerink.

Van begin af aan zet Blauw Geel onze mannen onder druk en dat resulteerde in de 54e minuut in de 1-0. Een voorzet van de linkerzijde op maat wordt beheerst door een vrijstaande speler omgezet in een doelpunt.

Er volgen nog een aantal goede kansen voor de Brabanders maar Felix is weer uitstekend op dreef. Trainer Michel Steggink voert een aantal tactische wissels door en Quick’20 herpakt zich. De ingevallen Frank Eulderink en Melvin Degenaar zorgen voor meer gevaar, maar er komen ook grote kansen voor Blauw Geel. In de 72e minuut schiet Melvin Degenaar a la Rob Rensenbrink in de WK finale van 1978 na een voorzet van de zwoegende Jan Willem Kamp op de paal. In de 80e minuut krijgen de Brabanders een vrije trap aan de zijlijn. De bal verdwijnt vervolgens via de vingertoppen van Felix en de binnenkant van de paal in het doel 2-0.

De wedstrijd hobbelt verder naar het einde na wat kansjes over en weer. Een verdiende overwinning voor de mannen uit Veghel, maar de rode kaart was het breekpunt want tot dat moment was Quick zeker niet de mindere.

 

Blauw Geel’38 – Quick’20 2-0 (0-0).
Score:
54. Huibers 1-0; 81. Güler 2-0.

Rood Quick’20: 42. Taner Sen

Quick’20: Van Berkel, Sen, Snelders, Leenders, Zwienenberg, Stolker (70. Schepers), Kamp, van Breemen-Schneider (46. Bökkerink), Degenaar, Kemna, (65. Eulderink), Visscher.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube