Nieuws

Quick’20 wint na 0-2 achterstand met 3-2 van HBS en stijgt naar 15e plaats

maandag 26 februari 2018 - 1e selectie


De uitstekende scheidsrechter Huizinga heeft de keuze over het bespelen van welke grassoort bepaald in overleg met de beide trainers. In goede samenspraak werd gekozen voor kunstgras en daar is iedereen bij Quick’20 blij mee want als in deze fase van het jaar het nog zeer prille nieuwe gras van het hoofdveld wordt aangetast dan kan dat zeer slecht uitpakken voor de staat van deze grasmat voor de rest van dit seizoen.

Quick’20 heeft ook haar tweede opeenvolgende thuiswedstrijd gewonnen.
Dit keer werd gewonnen van residentieploeg “De Kraaien” en is de directe “Bibberzone” om de rechtstreekse degradatieplaatsen 17 en 18 verlaten.

Makkelijk ging het niet en dat werd ook niet verwacht, maar hadden we dit seizoen het geluk niet altijd aan onze zijde, gistermiddag was dat wel zo bij Quick’s derde en beslissende doelpunt toen een strakke harde voorzet van Tim Zwienenberg vanaf de achterlijn tegen het lichaam van een HBS-er terecht kwam en via hem kansloos achter zijn onfortuinlijke keeper tussen de doelnetten verdween, 3-2..

Al na 8 minuten kreeg Quick’20 via Jan Willem Kamp een niet te missen kans toen hij alleen voor de uitstekende doelman Paul van der Helm verscheen. Zijn schot werd echter fraai gestopt door de goalie met zijn voet, waarna slechts een corner overbleef.

Het waren de bezoekers die halverwege de eerste helft op voorsprong kwamen. Met een fraaie uithaal schoot Nelson (voornaam) vanaf de linkerhoek op de 16 meterlijn de 0-1 binnen. Luttele minuten later zat HBS op rozen toen Santy Hulst geheel vrij voor het doel eenvoudig de 0-2 binnenkopte.
Quick’20 liet het er niet bij zitten en nog voor rust in de 35e minuut maakte Frank Eulderink de aansluitingstreffer na een schitterende solo met een ferme uithaal in de voor de doelman onbereikbare verste hoek, 1-2.

 

Quick’20 ging na rust meteen fanatiek op jacht naar de gelijkmaker, die viel in de 52e minuut. Frank werd na een solo tegen de mat gelegd en de vrije trap van Jeroen Visscher kwam bij Jan Willem die de bal onder controle kreeg en op 5 meter van het doel uit de draai keihard raakschoot, 2-2.

De thuisploeg probeerde door te drukken naar de volgende treffer, HBS gaf zich nog lang niet gewonnen. De gevaarlijke nummer 19, die de 0-1 maakte, was soms een ware plaaggeest voor de defensie en ook oud-international Ruben Schaken liet als midvoor zien op 35 jaar nog steeds over de nodige snelheid en klasse te bezitten.

In de 58e minuut leek hij zelfs HBS op voorsprong te zetten, maar met een katachtige snoekduik plukte doelman Felix van Berkel de bal van de schoen die net wou scoren.

 

De eindstand van 3-2 werd bepaald in 74e minuut. Tim Zwienenberg snelde over links langs zijn opponenten en vanaf bijna de achterlijn zette hij de bal hard en strak voor. Verdediger van Kesteren wist zich geen raad met de bal en via zijn lichaam verdween de bal over de doellijn.

Ook na de 3-2 gingen beide ploegen op weg naar of een grotere voorsprong of de gelijkmaker. Een voorzet van HBS werd net over gekopt en een bikkelharde pegel van Tim spatte via de bovenkant van de lat terug in het veld.

De slotfase was nog even beven voor Quick’20, maar het bleef overeind en won uiteindelijk, misschien wat gelukkig, maar wel verdiend met 3-2.

Wat mooi trouwens dat nog 230 toeschouwers de snijdende kou trotseerden om de wedstrijd te bezoeken en daar hebben ze geen spijt van gehad.

Quick’20 doet het in 2018 tot en met februari prima met vier overwinningen uit zes en daarmee 12 punten.
Uit werd er twee keer verloren en één keer gewonnen (doelcijfers 4 voor en 9 tegen) en thuis werden alle 3 duels gewonnen (doelpunten voor 6 en 2 tegen).

Wat elke week weer opvalt in de Derde Divisie is dat de meeste ploegen een goede en betrouwbare doelman hebben. (Zie via google onder Felix van Berkel, 1e item: Plafond nog niet in zicht voor keeper van Quick’20 of onder “klassekeepers.com”, artikel Maarten Omvlee).

Komende zondag gaat Quick’20 naar Blauw Geel’38 in Veghel, waar nog wat goed te maken is na de 0-3 thuisnederlaag aan het begin van dit seizoen.
Een week later op 11 maart speelt Quick’20 thuis tegen UNA, waar het uit verloor met 5-1.

Quick’20 – HBS  3-2 (1-2).
Score: 19. Vieira Tavares da Veiga 0-1, 25. Hulst 0-2, 35. Eulderink 1-2, 52. Kamp 2-2, 74. Van Kesteren 3-2 (e.d.).

Quick’20: Van Berkel, Sen, Snelders, Leenders (75. Bökkerink), Zwienenberg, Stolker, Kamp, Van Breemen-Schneider (90. Van Houten), Eulderink (79. Schepers), Kemna, Visscher.

 

Bekijk hier de QuickTV samenvatting

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube