Nieuws

Quick’20 – HBS, nummer zeventien tegen zestien in de 3e Divisie

vrijdag 23 februari 2018 - 1e selectie


De wedstrijd Quick’20 – HBS is opnieuw een zespuntenduel. Nu sinds afgelopen zondag eindelijk de laatste plaats is verlaten kan vanaf aanstaande zondag de weg omhoog verder worden ingezet door de thuisploeg.

 

HBS is opgericht op 7 oktober 1893 en bestaat dus in 2018 al 125 jaar !

HBS Craeyenhout is een sportvereniging voor voetbal, cricket en hockey te Den Haag. Tevens wordt er in georganiseerd verband golf, bridge, biljart en bowls gespeeld. Bij het bridgen wordt samengewerkt met de buren van Quick Haag, die dit seizoen ook voor het eerst in de Derde Divisie spelen, en hoe…., ze staan 3e met 39 punten.

 

Bij HBS speelt sinds de hervatting van de competitie na de winterstop oud-international Ruben Schaken (35). Hij speelde tijdens zijn periode als profvoetballer o.a. bij Feyenoord en speelde vanaf zijn 30e levensjaar nog zeven maal in het shirt van de oranje leeuwen !

 

Makkelijke duels zijn er niet in de 3e Divisie en alle teams hebben nog 13 of 14 wedstrijden om hun positie op de ranglijst te verbeteren of te versterken. Elke wedstrijd wordt erop of eronder want vooral in de onderste regionen zijn de verschillen in punten tussen de nummers 14 t/m 18 gering.

Jong De Graafschap staat op de 14e plaats met 20 punten uit 21. Nummer 15 De Meern heeft 19 punten uit 21. Nummer 16 HBS staat op 18 en nummer 17 Quick’20 op 16, Be Quick 1887 staat nu 18e en laatste met 15, alle drie in 20 wedstrijden.

 

Quick’20 heeft de laatste 6 wedstrijden 12 punten gehaald, dat is 75 procent van het totale aantal van 16. In 2018 werden er van de 5 wedstrijden 3 gewonnen en 2 verloren en als deze tendens zich voortzet dan ziet de toekomst er veelbelovend uit. De laatste winstpartij afgelopen zondag thuis in de regioderby tegen HSC’21 met 2-0 was een geweldige morele opsteker.

 

De weersverwachtingen voorspellen matige vorst in de nachten en vanaf zondag overdag komt de temperatuur in Oldenzaal vermoedelijk niet boven de nul uit. De kans dat er daarom op natuurgras op veld 1 wordt gespeeld is minimaal en als de scheidsrechter dat veld afkeurt wijkt Quick’20 uit naar het kunstgras op veld 2, waarop alleen bij opdooi niet mag worden gespeeld.

 

Natuurgras of Kunstgras, om goed door de winter te komen zullen ook zondag voor de derde keer in 2018 de 3 punten in Oldenzaal moeten blijven.

 

______________________________________________________

Het volgende trio leidt de wedstrijd Quick’20 – HBS

Scheidsrechter                     : de heer    B.H. Huizinga

Ass.scheidsrechters            : de heren G. van Mun en M. Klaare

______________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube