Nieuws

‘De voetbal 3-daagse’ Een blijvertje op de zomeragenda

dinsdag 20 februari 2018 - Algemeen


Tekst: Frans Molenaar

Afgelopen zomer organiseerde Quick’20 in de  laatste week van de zomervakantie voor de tweede keer de Quick’20 Voetbal 3-daagse. Van dinsdag tot en met donderdag waren maar liefst 80 jeugdleden, in de leeftijd van 6 tot 13 jaar,  actief op Sportpark Vondersweijde.

Het concept is onveranderd: veel plezier en ook wat leren in drie dagen. S’ochtends wordt er getraind onder begeleiding van tien selectiespelers/trainers. Na een gezamenlijke lunch zijn er  verschillende activiteiten zoals een mini-toernooi, een quiz, een spellencircuit en een 4 tegen 4 toernooi met individuele winnaars. Dit jaar was een bezoek aan het FC-Twente stadion met een rondleiding de absolute uitsmijter. Er waren zelfs spelers van FC Twente die handtekeningen uitdeelden. Quick-tv heeft van de driedaagse een mooi beeldverslag gemaakt en dit is terug te zien via www.quick20.nl. De reacties zijn aan alle kanten zeer positief en daarom wordt ook in 2018 een driedaagse georganiseerd.

Organisatie
De organisatie is wederom in de vaardige handen van Rick Scherp, trainer van JO13-1, en in het dagelijks leven leraar wiskunde op Het Noordik in Vriezeveen. “De belangstelling was vanaf het begin groot maar dit jaar was het evenement al in een paar dagen volgeboekt. We hebben toen het aantal deelnemers uit kunnen breiden van 64 naar 82”. Het is niet de bedoeling om de driedaagse onbeperkt te laten groeien daarom blijft 64 deelnemers het uitgangspunt. Rick is daar duidelijk over: “Het moet beheersbaar blijven en ook te overzien en het aantal beschikbare begeleiders en trainers is beperkt”. In principe is deelname alleen voor Quick-leden en medio mei start de inschrijving voor 2018. Alle spelers van Fabri tot en met de O13 groep ontvangen vooraf een mail maar houdt ook de website van Quick in de gaten.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube