Nieuws

Quick’20 wint met 2-0 van HSC’21 en verlaat eindelijk de hatelijke laatste plaats

maandag 19 februari 2018 - 1e selectie


Quick’20 heeft zondagmiddag de derby tegen HSC’21 gewonnen: 2-0.
In de eerste 45 minuten werd de eindstand al bepaald door goals van Ryan Snelders en Jasper-Ewout van Breemen-Schneider. 

Het vertoonde spel van de laatste wedstrijden was al een goed voorteken voor een positief resultaat. In het veld moet het natuurlijk echt gebeuren. Quick’20 begon vanaf het begin vroeg te storen en zette HSC’21 vast op hun speelhelft en gaf het weinig kans om in haar vertrouwde spel te komen.
Deze wedstrijd liet ook een totaal ander spelbeeld zien dan die van de met 2-1 verloren uitwedstrijd in Haaksbergen toen HSC’21 over de gehele linie de betere ploeg was en de voorsprong niet echt in gevaar kwam en HSC’21 verdiend won.

 

Gisteren waren de rollen in de eerste helft compleet omgedraaid. Quick’20 liet zien dat het menens is om van de onderste positie weg te komen. Al na 9 minuten kwam Quick’20 op 1-0 nadat Jan Willem Kamp in het “vijandige” strafschopgebied werd gevloerd en de prima leidende arbiter Serik de bal op de stip legde. Trouwens het arbitrale trio floot uitstekend, een pluim waard.  De toegekende strafschop werd niet foutloos ingeschoten door aanvoerder Ryan Snelders, de bal ging wel over de doellijn en zo werd het 1-0. Keeper Jeffrey Brammer dook net naar een hoek maar kon de bal alleen nog met zijn vingertoppen beroeren, want die verdween in de andere hoek, links van het midden van het doel.

 

Na het eerste doelpunt trok Quick’20 zich niet terug maar liet HSC’21 zich met schaarse aanvallen op de helft van de thuisploeg zien zonder dat er echte scoringskansen waren.

Quick’20 speelde meer om te winnen dan de tegenstander zonder dat er groots werd gespeeld.

Na de mooiste razendsnelle aanval van de wedstrijd over vier schijven legde Jip Kemna met een subtiele voetbeweging de bal terug op Jan Willem Kamp, die legde de bal breed naar Jasper-Ewout van Breemen-Schneider die net binnen het 16 metergebied keihard inschoot en Quick’20 na 39 minuten een 2-0 voorsprong bezorgde.

 

Na rust moest HSC’21 komen en dat deed het ook. Vooral de ingevallen Bas Postma, zorgde met zijn lengte en fysieke kracht voor onrust in de Quick’20-defensie. Quick kwam er af en toe wel uit en was dan ook meteen gevaarlijk. Een doelpunt voor HSC’21 leek een kwestie van tijd en het publiek zette zich schrap voor een spannend laatste half uur, helemaal toen HSC’21 ook een strafschop kreeg na een overtreding op Stef Ottink, maar de inzet van Bas ter Hogt was te onzuiver om doel te treffen. Keeper Felix van Berkel toonde weer eens zijn klasse en met de nodige psychologische trucjes wist hij de tegenstander uit zijn concentratie te brengen. Die schoot de bal niet hard genoeg en Felix dook de bal klemvast uit de rechter benedenhoek.

In het wedstrijdverslag op de site van HSC’21 staat o.a.: “Strijd en inzet, dat zijn doorgaans de elementen die bij een derby beslissend zijn, Zo ook deze zondag. Bij Quick’20 – dat door de zege de laatste plaats heeft verlaten – was dat besef ogenschijnlijk beter doorgedrongen. Niet dat de Oldenzalers in hun overlevingsstrijd zinnenprikkelend spel op de mat legden, de wil om te winnen was wel aanwezig”.

Quick’20 won uiteindelijk verdiend en speelt komende zondag weer thuis. Dan komt HBS uit Den Haag op bezoek dat 16e staat met 18 punten, één plaats hoger met twee punten meer. Voor Quick’20 is er dan opnieuw een kans een trede op de ranglijst te stijgen in wederom een zespuntenduel.

 

Quick’20 – HSC’21 2-0 (2-0).
Score:
 10. Snelders 1-0 (penalty), 39. Van Breemen-Schneider 2-0.
Bijzonder: 60. Gemiste penalty B. ter Hogt (HSC’21). Doelman Felix pakt de bal klemvast met een snelle duik.

 

Opstelling Quick’20: Van Berkel, Sen (88. Bokkerink), Snelders, Leenders, Zwienenberg, Stolker, Kamp, Van Breemen-Schneider, Degenaar, Kemna, Visscher.

 

Klik hier voor de foto’s

Samenvatting Quick TV klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube