Nieuws

Bas Wolters neemt afscheid

vrijdag 9 februari 2018 - Algemeen


Tekst: Engelbert Heideman

 

Bas Wolters nam onlangs afscheid als bestuurslid communicatie/commercie. Dat betekent niet dat hij op stel en sprong weg is bij Quick’20. Lopende zaken handelt hij af en voor het Internationale U11-toernooi blijft hij behouden. Nu neemt hij plaats op de middenstip en geeft hij zijn mening over bijzondere mensen, leven na de dood, bezuinigen en de toekomst van Quick’20.

 

Volleybal of voetbal?
‘Actief kies ik voor volleybal. Ik heb nog in de B-League gespeeld, het tweede niveau in Nederland. Daarna ook nog assistent-trainer geweest in de gouden tijd van Pollux, assisteerde ik Jan Berendsen. Het was een topjaar, we werden kampioen, pakten de beker en waren vierde van Europa. Prachtige tijd.

Kerk of café?
‘Café. Ik ben katholiek opgevoed, maar kom niet veel meer in de kerk. Je heb nu eenmaal meer verbinding in een café.’

Krant of internet?
‘Eh, toch internet, vanwege de snelheid, en het gaat 24 uur per dag door. Maar ik vind het ook heerlijk om de krant lekker rustig te lezen.’

Laatst gelezen boek?
‘Nou ja, doorgebladerd: het boek van Hennie Kuiper, Kampioen Wilskracht. Maar ik neem veel te weinig tijd om te lezen.’

FC Twente of Heracles?
‘Vroeger FC Twente, maar nu Heracles. Ik heb die club door de samenwerking met Quick’20 en mijn werk voor Ten Cate en Greenfelds beter leren kennen en vind het een hele warme club. Bovendien profleren ze zich heel duidelijk, ze weten precies waar ze naar toe willen en dat vind ik belangrijk.’

Als ik voorzitter van Quick’20 zou zijn, dan zou ik…
‘Heel goed naar de gehele organisatie en manier van organiseren gaan kijken. Hoe draai je het zo je dat leden en ouders dichter bij de club betrekt. Misschien moet je wel naar een model waarin leden die vrijwilligerswerk doen minder contributie betalen. Ook een vraag die mij bezig houdt: hoe kun je het organiseren dat je toch midden in de samenleving van Oldenzaal blijft staan.’

Het laatst gehuild?
‘Op zaterdag 9 december nog. Mijn inmiddels ex-buren hadden mij uitgenodigd voor het traditionele opzetten van de kerstboom. Vanwege de scheiding verlaat ik de Haerbroek. De buren hadden diverse cadeautjes, ja dan krijg ik het wel even te kwaad. Ik ben wel een emo-mannetje’

Bijzonderemensen.tv?
‘Het programma dat ik nu een jaar draai in restaurant Qua Koken. Het was voor mij een droom om zoiets te doen, ik ben er best trots op dat het me is gelukt. Hoe het dit jaar verder is, is afhankelijk van de steun van sponsors. Al met al heeft het me heel veel energie gebracht.’

Wijn of bier?
‘Bier drink ik meer, maar een wijntje lust ik ook wel hoor.’

Je mag nog één persoon bellen, wie is dat?
‘Mijn schoonvader, toen hij twee jaar geleden overleed, konden we geen afscheid nemen. Ik zou hem nog wel graag willen spreken, samen met mijn ex-vrouw Christel, haar moeder en haar zussen Ellen en Jacqueline. Gewoon om dan de kans te krijgen om afscheid te kunnen nemen.’

Vakantie in de zon of op wintersport?
‘Als ik écht moet kiezen, dan kies ik voor de zon. Maar ook wintersport doe ik al jaren met een stel vrienden, ook heerlijk.’

Uit eten of zelf koken?
‘Heerlijk uit eten, maar koken kan ik ook hoor. Ik heb alleen een schijthekel aan boodschappen doen.’

Favoriete gerecht?
‘Thuis een mooie pasta, maar in een restaurant toch een heerlijk stukje vlees. Bijvoorbeeld een Biefstuk Bali bij Ome Hans, genieten!’

Leven na de dood…
‘Is er niet, geloof ik niet in. Nu is er wel veel meer dan we weten. Soms heb ik het gevoel: was ik hier niet eerder?’

Kadolstermennekes of Geetling’n?
‘Geetling’n, heerlijk carnaval vieren op de dinsdag, gewoon met een mooie groep feest vieren. Ik heb veel respect voor de Kadolstermennekes en voor wat ze allemaal doen voor het Oldenzaalse carnaval, maar het is me wel allemaal iets te strak geregeld. Het protocol en zo, dat hoeft niet zo voor mij. Ook met carnaval moet je trouwens aan de slag, wil je dit nog jaren volhouden. Bijvoorbeeld één feest op de elfde van de elfde met een tent op de markt, alle hoogheden van alle verenigingen nemen op hetzelfde moment afscheid. Past ook fantastisch bij Oldenzaal.’

Ik erger me aan…
‘Achterbaks gedrag. En mensen die geen respect hebben en alleen maar dingen vanuit het negatieve roepen.’

Ik geniet van…
‘Heel veel kleine dingen zoals gezellig in de kroeg zitten, bij mijn kinderen zijn, wat nu toch een extra lading heeft gekregen, maar ook van een lief berichtje of een schouderklopje.’

Vakantie is voor mij…
‘Ontspanning, tot rust komen, genieten met de kinderen, familie en/of vrienden.’

Oldenzaal is voor mij…
‘Mijn thuis, ik ben hier niet geboren maar in Enschede en getogen in Tubbergen, maar woon hier al 23 jaar. Oldenzaal is mijn stad geworden. Mijn hele sociale leven zit hier, ik ga hier nooit meer weg. Oldenzaal is echt één grote glimlach, alles wat hier gebeurt is van, voor en door Oldenzalers.’

Als ik moet bezuinigen dan op..
‘Overal op, alles gewoon iets minder maken. Maar waar ik niet op bespaar is op samenzijn met mensen, feestjes, daar zou ik veel moeite mee hebben. En op kosten voor de kinderen natuurlijk ook niet zomaar.’

Een lintje van de koning of stadsprins?
‘Ik heb jarenlang gedacht: stadsprins, ja dat wil ik wel. Nu niet meer overigens. Een lintje? Nee, er zijn mensen die dit veel meer verdienen dan ik.’

Droomteam op internationale E-toernooi?
‘Dan zit ik toch te denken aan Manchester United of Barcelona. Maar het moet wel passen in de kaders van het toernooi; wij betalen niet en spelers moeten ondergebracht worden in gastgezinnen. Quick’20 mag echt blij zijn met dit toernooi, het is goud voor de club, alleen al door de binding met de gastgezinnen.’

Ik stem op…
‘Ik ben een zwevende stemmer, maar kom meestal bij D66 of VVD terecht. In elk geval niet vaak op de partij die de grootste gaat worden.’

Wat ik verder nog kwijt wil?
‘Ik heb er een statement over gemaakt bij mijn aftreden tijdens de ledenvergadering. Quick’20 is een fantastische club maar over de verharding, het vandalisme en gewoon de normen en waarden moeten we ons echt zorgen maken met z’n allen. We zijn gewoon veel te hard voor elkaar, heb toch meer respect voor wat iedereen doet. Laten we samen trots zijn op de mooie dingen die we samen bereiken.’

Droombaan
Bas is per 1 januari 2018 aan de slag gegaan als Manager Marketing & Communicatie bij Heracles Almelo. ‘Een droombaan met de combinatie van sport, marketing, communicatie, commercie, netwerken en dat voor een prachtige club ook in het zwart en wit’

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube