Nieuws

Vrouwenvoetbal belangrijk voor Quick’20

dinsdag 6 februari 2018 - Algemeen


Tekst: Frans Molenaar
Foto’s: Bert Verschoor

Dat het voetbal aan populariteit wint onder meisjes en vrouwen is al jaren bekend. Maar dat heeft zich nu ook vertaald in grote internationale successen. Het EK in eigen land trok volle stadions en hoge kijkcijfers op TV. De door Oranje gewonnen finale werd door miljoenen Nederlanders bekeken. Zelfs alle sigaren rokende sceptici zijn om. Het vrouwenvoetbal heeft zijn verdiende plaats in de (top)sport definitief veroverd en zal die niet meer verlaten.

Uiteraard zijn we trots op onze eigen international Jill Roord die na de jeugd bij Quick’20 en FC Twente nu bij Bayern München op wereldniveau voetbalt. Vooral bij de jeugd is de groei het meest zichtbaar en de successen ook. Zowel MO11-1 als MO11-2 zijn in december kampioen geworden en waarschijnlijk voetballen ze komend voorjaar beiden in de 1ste klasse. Bij Quick’20 zijn er op dit moment 128 damesleden, jong en oud, waarvan de meeste ook actief spelen. Het damesvoetbal is overigens al in 1983 bij onze club gestart maar de grote groei is van de laatste vijf jaar. Per 1 januari is er een MO13-1 team bijgekomen.

Naast de meisjes die bij de jongens kunnen voetballen zijn de volgende vrouwenteams actief:

  • VR1 ZA, 4e klasse
  • VR1 ZO, 4e klasse
  • MO19-1, 2e klasse
  • MO15-1, 1e klasse
  • MO13-1, 3e klasse
  • MO11-1, 1e klasse
  • MO11-2, 1e klasse

Meer informatie over het meisjes- en vrouwenvoetbal kunt u krijgen van Nicole Richters, Groepsleidster meisjes/damesvoetbal.

Jeugd Commissie

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube