Nieuws

Quick’20 verliest na bloedstollend slot met 2-1 bij Jong Vitesse

maandag 5 februari 2018 - 1e selectie


Wat als….??…een veel geslaakte kreet na afloop van wedstrijden als het resultaat al lang onherroepelijk vaststaat.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg van trainer Joseph Oosting toen drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd op het fraaie scorebord de cijfers 2-0 stonden. Drie minuten voor tijd liet Gino Bosz zijn tegenstander Jip Kemna struikelen in het strafschopgebied en veroorzaakte zo een strafschop. Die werd onberispelijk in de rechterbovenhoek ingeschoten door Ryan Snelders: 2-1.

In de vijf minuten extra tijd was het een gekkenhuis op sportcentrum Papendal.  Quick’20 speelde alles of niets en zwiepte de ballen het strafschopgebied in, Gino Bosz (ja zoon van) kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.
In de blessuretijd gaf de prima fluitende scheidsrechter Tunnissen Quick’20 een indirecte vrije trap op 5 meter van het doel van Jong Vitesse vanwege een bewuste terugspeelbal. Met de hele ploeg in het doel overleefde Jong Vitesse de laatste kans van de wedstrijd. Ryan Snelders speelde Jip Kemna aan en die was zo verrast dat hij de bal alleen vanachter het standbeen op doel kon schieten en dat schot was te zacht om doel te treffen; de bal werd van de doellijn gehaald door een verdediger van Jong Vitesse en zo eindigde een schitterende apotheose toch een klein beetje in mineur voor Quick’20

 

Op sportcomplex Papendal kwamen de beloften van Vitesse snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Bo van Essen in de 12e minuut. In het eerste halve uur was Quick’20 de onderliggende partij en mocht het van geluk spreken dat het bij rust slechts 1-0 stond. Quick’20 speelde wat slordig op het middenveld en gaf daardoor Vitesse kansen. In de eerste helft had de thuisploeg zeker drie honderd procent scoringskansen, waarvan er gelukkig slechts eentje werd benut. Quick’20 had best wel wat spaarzame gevaarlijke uitvallen.

 

Na rust gaf Quick’20 uitstekend partij en in niets was te zien dat hier de rode lantaarndrager speelt. Vitesse had wel weer diverse goede kansen, Quick’20 stelde daar evenveel wapenfeiten tegenover met schitterende aanvallen en kansen voor Melvin Degenaar en Ryan Snelders, die een bal rechtstreeks uit een corner uit de lucht over het doel schoot.

In de 81ste minuut leek Vitesse de buit binnen te hebben na de 2-0 van Thomas Buitink.

En toen volgde er een bloedstollend slot met eerst de 1-2 uit een strafschop en daarna nog een indirecte vrije trap iets voor de rand van het doelgebied,. Zou het dan toch gebeuren, De Quick supporters gingen hopen en stonden 10 seconden na de vrije trap weer met beide benen op de grond. Als…!! voor de indirecte vrije trap drie minuten in blessuretijd een andere variant was gekozen had Quick’20 misschien zomaar met één punt Papendal kunnen verlaten.

Trainer Michel Steggink van Quick’20 was trots op zijn ploeg, omdat er zeer goed tegenstand werd geboden aan Jong Vitesse, wat met Gino Bosz en Thomas oude Kotte wel twee spelers in haar midden heeft die ook al in het eredivisieteam van Vitesse hebben gespeeld en Gino heeft ook in de hoofdmacht van Heracles gevoetbald.
Nu eerst lekker Carnaval vieren en daarna moeten snel winstpunten worden gepakt in twee opeenvolgende thuiswedstrijden. Op 18 februari is de regionale derby
Quick’20 – HSC’21 en op 25 februari komt HBS uit Den Haag naar Oldenzaal.

Jong Vitesse – Quick’20 2-1 (1-0)

1-0 Bo van Essen (9); 2-0 Thomas Buitink (80); 2-1 Ryan Snelders (strafschop/87)

Opstelling Quick’20:
Van Berkel, Sen (61 Bökkerink), Snelders, Leenders, Zwienenberg, Schepers, Kamp, van Breemen-Schneider, Degenaar, Kemna, Visscher (81 Somi).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube