Nieuws

Quick’20 op bezoek bij nummer 2 Jong Vitesse

vrijdag 2 februari 2018 - 1e selectie


Eredivisieclub Vitesse speelt in het GelreDome en heeft op sportcentrum Papendal in Arnhem haar trainingslocatie, speellocatie beloften en voetbalacademie en kantoren.

Jong Vitesse speelt haar thuiswedstrijden op een prachtig kunstgrasveld op Sportcentrum Papendal, waar Vitesse vijf van de zeven voetbalvelden tot haar beschikking heeft.

 

Even een uitstapje.
Sportcentrum Papendal is een Centrum voor Topsport en Onderwijs. Zo’n 550 topsporters maken gebruik van de faciliteiten op het topsporttrainingscentrum, waarvan 400 op dagelijkse basis. Het behoort in de wereld tot de top vijf van trainingsaccommodaties. Het is een topsportlocatie voor Olympische en Paralympische sporten. Met een breed scala aan accommodaties is er voor iedere sporter wat wils. Zelfs is er een startbaan voor bobsleeërs. Tevens is Papendal de thuisbasis van NOC*NSF. Trouwens de meeste wintersporters die over een week starten op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea en dan in het bijzonder onze schaatsers hebben zich voorbereid in sportcentrum Thialf in Heerenveen.

 

Jong Vitesse staat op de tweede plaats in de Derde Divisie Zondag met vier punten achterstand op koploper UNA, waarvan thuis met 5-0 werd gewonnen en uit met 1-0 werd verloren.
Vorig seizoen speelden de beloften uit Arnhem nog in de Tweede Divisie en alles is er binnen Vitesse op gericht om het verloren terrein zo snel mogelijk te herwinnen.
In Oldenzaal won Jong Vitesse op 29 oktober 2017 met 0-2 in een aardige wedstrijd, waarin het de betere ploeg was, maar Quick goed partij gaf.

 

De score voor Jong Vitesse op Papendal is 22 punten uit 9 wedstrijden. Er werd 7 keer gewonnen, éénmaal gelijk gespeeld tegen JVC Cuijk met 3-3 en er werd één maal verloren met 1-2 van OJC Rosmalen.
Quick’20 staat nog op de 18e en laatste plaats, de achterstand op de plekken erboven is kleiner geworden in de vorige vier wedstrijden. Daarin werden negen punten gehaald.

 

Een zeer kritische volger zal zeggen, ja punten tegen teams uit het rechter rijtje.
Dat kan een gunstig voorteken zijn want Quick’20 speelt nog tegen zes tegenstanders uit het huidige rechter rijtje.
Tegen de huidige nummers één tot en met negen van de ranglijst was de score slechts één punt uit acht, dat neemt niet weg dat als Quick’20 eenmaal de weg verder omhoog heeft gevonden er ook tegen die teams punten zullen worden gehaald en in diverse onderlinge ontmoetingen zat er al veel meer in dan wat er na 90 minuten op het scorebord stond.

Verder is het afgaande op de uitslagen in de laatste speelrondes best mogelijk dat er verschuivingen gaan optreden in de krachtsverhoudingen tussen de teams uit het linker- en rechter rijtje met gevolgen voor de posities op de stand van de ranglijst.

 

Het zal een zware opgave worden voor Quick’20 om één of meer punten te halen in Arnhem. Niets is onmogelijk en Quick’20 zal er alles aan doen de opgaande lijn voort te zetten die in de laatste weken al zichtbaar is. Zolang de inzet en motivatie honderd procent blijft is er geen reden om te twijfelen aan betere tijden.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube