Nieuws

Quick’20 wint met 1-0 van De Meern voor tweede achtereenvolgende keer

maandag 29 januari 2018 - 1e selectie


Ruim 400 toeschouwers zagen dat Quick’20 langzaam uit het dal omhoog kruipt.

Het staat nog steeds op de 18e en laatste plaats, de achterstand op de naaste concurrenten is in ieder geval niet groter geworden met nu 13 punten..
Nummer 14 HBS verloor en heeft nog vier punten meer dan Quick’20 , Jong De Graafschap en Be Quick 1887 wonnen ook allebei en behouden hun voorsprong van vier en twee punten en staan nu op de 15e en 16e plaats.

De Meern stond 5 punten voor, de ploeg uit Utrecht zakte door het verlies met 1-0 van Quick’20 naar de 17e en voorlaatste plaats met 15 punten, evenveel als Be Quick dat een beter doelsaldo heeft.

 

Het was gisteren misschien geen grootse wedstrijd, Quick’20 was de verdiende winnaar omdat het wou voetballen en winnen, terwijl De Meern vooral niet wou verliezen. Aan inzet ontbreekt het nooit bij Quick’20, gisteren moest ook nog het verlies worden opgevangen van twee basisspelers ten opzichte van het duel tegen EVV. Luc Stolker is voor zijn werk bij FC Twente naar Brazilië en ontbreekt ook komende zondag, terwijl Jan Willem Kamp één wedstrijd was geschorst. Daarbij komt dat Frank Eulderink al twee weken geblesseerd moet toekijken.

Daarom was het razendknap dat Quick’20 gisteren won. De beginfase ging nog gelijk op, De Meern had in de 9e minuut een behoorlijke kans, de bal werd voorlangs geschoten. In de 15e minuut schoot Jip Kemna de bal over het midden van het doel. De eerst echte kans was voor Jeroen Visscher die uit een moeilijke hoek de keeper net niet kon passeren. In de 32e minuut was het geluk weer eens tegen Quick’20 toen na een snelle aanval het keiharde schot van Melvin Degenaar onhoudbaar voor de doelman op de rechter bovenlat kwam en over ging. In de 44e minuut had Quick’20 geluk toe een schot van De Meern van de doellijn werd gehaald.

 

Na rust ging Quick vol ten aanval en kon een doelpunt niet uitblijven. Er werd tweemaal een “doelpunt” van Quick’20 afgekeurd wegens buitenspel en vooral de tweede maal was dat jammer omdat Ryan Snelders de bal schitterend uit een snoekduik terug kopte op Jip Kemna die wel raak schoot, maar Ryan stond buitenspel toen hij de duik inzette.

 

Na 74 minuten kwam de bevrijdende treffer. Na een mooie strakke corner van Jeroen Visscher op melkbussenhoogte raakte Melvin Degenaar de bal half liggend loepzuiver en schoot Quick’20 naar 1-0.
Daarna probeerde De Meern met veel hoge ballen de gelijkmaker te forceren. Achterin maakte Quick’20 dankbaar gebruik van de lengte en kopkracht van Jelle Leenders en Sebastiaan Bökkerink, die veel hoge ballen wegkopten en waren ze gepasseerd dan was keeper Felix van Berkel zoals altijd een betrouwbare sluitpost. In de laatste minuut had De Meern nog een honderd procent scoringskans, maar de voorwaartsen faalden jammerlijk. Vrij voor doelman Felix werd de bal naast geschoten.

Ach Quick’20 mag het geluk ook wel eens aan haar zijde hebben.
Quick’20 heeft van de laatste vier duels drie wedstrijden gewonnen en doet zo nog steeds mee in de strijd om lijfsbehoud. Aanstaande zondag volgt het uitduel tegen Jong Vitesse op Papendal en de zondagen na Carnaval wordt er tweemaal thuis gespeeld, op 18 februari is de derby tegen HSC’21 en een week later komt HBS naar Oldenzaal.

 

Ik wil de lezer nog wijzen op het schitterende wedstrijdverslag op de site van De Meern, onder Zondag1, een compliment waard.

 

Quick’20 – De Meern 1-0 (0-0)

Score: 74. Degenaar

Quick’20:
Van Berkel, Sen (86. Goorhuis Oude Sanderink) , Bökkerink, Leenders, Zwienenberg. Schepers, Van Breemen-Schneider, Visscher, Degenaar (82. Pinna), Kemna, Visscher.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube