Nieuws

Ondanks ruime overwinnen ontbreekt de scherpte bij Zaterdag 1

maandag 29 januari 2018 - Senioren


Afgelopen zaterdag moest Quick’20 Zaterdag 1 weer de wei in voor de hervatting van de competitie. Dit moest gebeuren tegen de verrassende nummer 2 van de competitie SVVN. SVVN heeft in de eerste competitiehelft vriend en vijand verrast met goede resultaten dat ze voor de winterstop naar een mooie 2de plaatst heeft gebracht.

Kort na 15.00 uur werd er voor een mooi aantal toegestroomde mensen afgetrapt. Vanaf het begin was duidelijk wie de bovenliggende partij was. In de eerste minuut was het direct Jurriën Mulder die over links doorkwam en een strakke voorzet richting Jesse Olde Monnikhof gaf welke op het laatste moment knap door de keeper van SVVN werd gepakt. In de 4de minuut was het een voorzet van Florian Boitelle die Jurriën Mulder bereikte en zijn schot ging via de keeper naast. Vanuit de corner was het Willem Kienhuis die net over kopte. In de 7de minuut was het wederom een corner die voor gevaar zorgde. Willem Kienhuis kopbal was mooi naar de hoek, maar helaas 12 cm te ver naar de hoek waardoor deze naast het doel verdween. Het spelbeeld was duidelijk, SVVN probeerde hoog druk te zetten en gaf veel ruimte weg op eigen helft. In de 11de en 16de minuut was het dan ook dat vanuit een countersituatie Florian Boitelle vanaf de rechterkant uithaalde voorlangs schoot. in de 26ste minuut was het eindelijk raak. Een mooie voorzet van de rechterkant van Marc Leijdekkers kwam op de voet van Jesse Olde Monnikhof en hij schoot zeer beheerst binnen.

Quick’20 had eindelijk de bevrijdende 1-0 op het scorebord staan. In de 34ste minuut was het wellicht de mooiste aanval van het seizoen die resulteerde in de 2-0. Op het middenveld werd enkele keren de bal met 1 keer raken naar elkaar toe gespeeld, Jesse Olde Monnikhof gaf vanuit daar een dieptepass op Kevin van Coeverden hij kwam alleen op de keeper af en schoof de bal precies op maat naar Florian Boitelle die met een droge schuiver binnen schoot. Wedstrijd gespeeld, dat was wel duidelijk. In de 36ste minuut was het de eerste mogelijkheid die er te noteren viel voor SVVN. Een halve kopbal kwam in de handen van Sander Vis terecht.

Ruststand was 2-0 waar het minimaal 4 of 5-0 had moeten staan. In de rust zette Jan Exel dan ook de mannen op scherp dat SVVN een taaie tegenstander was en dat we het ons zelf wel heel moeilijk kunnen maken als we niet scoren. Engin werd mede door een blessure vervangen door Joris Snijders.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, veel aanvallen over de vleugels en schoten van Jesse Olde Monnikhof in de 47ste en 48ste minuut en een schot van Florian Boitelle in de 54ste minuut leverde niet het gewenste resultaat op. In de 59ste minuut was het Florian Boitelle die over links doorkwam en vanaf de achterlijn de bal terug wou leggen op de vrij staande Jesse Olde Monnikhof. Echter werd de voorzet bijzonder fraai in eigen doel gewerkt wat de 3-0 betekende. In de 60ste minuut werd Bob Snijders gewisseld voor Gijs Vreeswijk. De 64ste minuut was het de tweede actie richting doel van SVVN dat resulteerde in de 3-1. Quick’20 schroefde het tempo weer op en in de 68ste minuut was het een identiek eigen doelpunt van SVVN dat de 4-1 op het scorebord zetten een minuut later was de wedstrijd definitief gespeeld toen Milan Braam na een steekpass van Marc Leijdekkers de 5-1 binnenschoot.

SVVN bleef vol overgave strijden tegen beter weten in en dit resulteerde in enkele pittige overtredingen van beide zijden waar de scheidsrechter aan beide kanten wel iets strenger op had kunnen treden.  In de 76ste minuut werd Jesse Olde Monnikhof gewisseld voor Tim Kempers.

De wedstrijd werd onnodig nog harder, frustratie bij bij de teams droop er af wat totaal onnodig was. Dit resulteerde nog in 2 onnodige gele kaarten aan beide kanten. Het slotakkoord kwam helaas op naam van de nummer SVVN die door een fout in de verdediging een mooie stift in huis had om de 5-2 aan te tekenen.

Kortom een leuke wedstrijd tot de 70ste minuut van een hoog niveau, daarna was het frustratie en agressie die de wedstrijd kapot maakte

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube