Nieuws

Quick’20 wint verdiend met 2-1 bij EVV en haalt 1e uitzege

maandag 22 januari 2018 - 1e selectie


Quick’20 heeft voor het eerst dit seizoen een duel buitenshuis weten te winnen.
Eén zwaluw maakt nog geen zomer , in Limburg werd het wel de 2e zege in 3 opeenvolgende duels. Het jaar 2017 eindigde op 17 december met een 4-1 overwinning op Jong De Graafschap, het jaar 2018 begon slecht met een forse 6-1 nederlaag bij OFC en op 21 januari 2018 werd de eerste uitzege behaald met een prachtige 2-1 winst op EVV.

Voor rust zat het Quick weer eens niet mee toen een bal van Jelle Leenders van de doellijn werd gehaald en een vrije trap van Ryan Snelders in de 16e minuut net naast het doel ging, een schot dat een beter lot had verdiend en waarvan 125 toeschouwers meenden te zien dat de bal tussen de palen verdween.
Quick’20 liet meerdere snelle combinaties zien, al was het oppassen voor de razendsnelle uitvallen van EVV. Na 41 minuten viel het eerste doelpunt eigenlijk uit het niets. Het was Quick niet gegund om met 0-0 thee te drinken, op links passeerde de linksbuiten van EVV, Quick verdediger Sebastiaan en schoot de bal onhoudbaar voor Felix onderin de verste hoek, 1-0.

Na rust zegen we een opportunistisch Quick’20 dat veel druk op de bal zette en vroeg stoorde en EVV niet meer de kans gaf haar normale spel te spelen. Tim Zwienenberg loste in de 50e minuut een hard schot op het vijandelijk doel, dit keer wist de ervaren goalie van de thuisclub nog te redden. Vier minuten later scoorde Quick’20 de meer dan verdiende gelijkmaker na een snel uitgevoerde combinatie over vier schijven. Vanaf de 16 meterlijn schoot Jip Kemna hard op het doel, de keeper kon de bal nog net op de lat tikken en op miraculeuze wijze verdween de terugspringende bal toch tussen de palen over de doellijn. De op de grond liggende keeper kon dit niet meer voorkomen, 1-1.
Jip Kemna speelde een prima wedstrijd en deed af en toe denken aan de constant sleurende spits van afgelopen jaren, de nu bij HHC spelende Rens van Benthem. Zo spelend gaan we veel plezier beleven aan Jip.

Quick’20 straalde nu één en al rust uit en ging op zoek naar de tweede treffer. Eerst werd nog een doelpunt van Melvin Degenaar afgekeurd wegens buitenspel ? en in de 66e minuut volgde er een formidabele redding van de doelman van EVV op een schot in de rechterbovenhoek van Jasper-Ewout van Breemen-Schneider. Zijn moment kwam vier minuten later. Een schitterende voorzet van Tim werd door hem bekwaam ingeschoten, 1-2 in de 70e minuut.
EVV probeerde daarna het tij te keren, dit lukte echter niet door het sterke collectief van “onze” jongens met doelman Felix die de hoge ballen met speels gemak uit de lucht plukte. Door een blessurebehandeling van Melvin en zijn tegenstander, die elkaar met hun hoofden ongelukkig raakten, werd gevreesd voor het bijtellen van veel blessuretijd. Uiteindelijk werden er 5 minuten bijgeteld en haalde Quick’20 ongeschonden de eindstreep en stond er een prachtige 1-2 op het scorebord na 90 minuten.

Zo’n terugreis wens je iedereen, vorige week was het droefenis in de bus, nu werd het clublied van Quick’20 meerder keren gezongen en gingen de spelers met een goed gevoel naar Oldenzaal.

A.s. zondag wacht de zes-puntenwedstrijd tegen De Meern en omdat de Utrechters ook wonnen is het zaak dat Quick dan de eerste thuiswedstrijd in 2018 ook wint.

EVV – Quick’20 1-2 (1-0)


Score
: 41. Rick Polman 1-0, 54. Jip Kemna 1-1, 70. Jasper-Ewout van Breemen-
Schneider 1-2.

Opstelling Quick’20:
Van Berkel, Bökkerink, Snelders, Leenders, Zwienenberg, Stolker, Kamp, van Breemen-Schneider, Degenaar (93. Somi), Kemna (85. Pinna), Visscher (92. Goorhuis Oude Sanderink).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube