Nieuws

Quick’20 bezoekt OFC voor 1e wedstrijd in 2018

vrijdag 12 januari 2018 - 1e selectie


Quick’20 gaat zondag op bezoek bij OFC uit Oostzaan. Op 17 december was de laatste competitiewedstrijd van 2017 en haalde Quick de eerste overwinning van het lopende seizoen door een knappe 4-1 zege op Jong FC De Graafschap. Daarmee werd 2017 toch nog goed afgesloten.

Op 2 januari was de eerste training van 2018. Van een echte winterstop is bijna geen sprake zegt onze keeper Felix van Berkel. De zon opzoeken voor een trainingskamp zoals bijna alle eredivisionisten doen, is voor derde divisionisten nauwelijks haalbaar. Quick’20 gaat überhaupt nooit op trainingskamp tijdens de winterstop, de spelers bewaren een deel van hun vrijwilligersvergoeding liever voor een eindreis na afloop van het seizoen. En dan niet om te trainen, maar om lekker te genieten in El Arenal op Mallorca.

 

Vorig seizoen werd er nog 2 keer gewonnen van OFC. Dit seizoen lijkt dat een zware opgave te worden. OFC staat op de 5e plaats met 24 punten uit 15, Quick’20 heeft er 7 uit 15. OFC heeft 24 doelpunten voor en 15 tegen, Quick’20 heeft er 11 gemaakt en 28 tegen. OFC staat vijfde met evenveel punten als de nummers 6 tot en met 10, maar heeft het beste doelsaldo van de 6 ploegen. OFC heeft 7 keer thuis gespeeld; 2 maal winst, 4 keer gelijk en 1 keer verlies.

Trainer Yuri Rose van OFC heeft laten weten dat hij het bij één seizoen houdt als hoofdtrainer. De 38-jarige oefenmeester wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en dat valt niet goed te combineren met het trainerschap op de zondag. Omdat hij op zaterdag actief is voor de jeugdopleiding van AJAX gaat hij op zoek naar een functie op die dag.

 

Quick’20 is nu eindelijk af van die hatelijke nul voor het aantal overwinningen. Het vertoonde spel bood al geruime tijd perspectief voor de eerste overwinning en dat is dan eindelijk gelukt met prima spel tegen Jong De Graafschap. Dat geeft vast veel vertrouwen voor het duel van aanstaande zondag tegen OFC.
Quick’20 begint vol goede moed aan de laatste 19 wedstrijden van de 34. Pluspunt is dat aanvoerder Ryan Snelders weer inzetbaar is en dat zal tot nog meer stabiliteit in het team leiden.
Het laatste competitieprogramma is in het weekend van 26 en 27 mei en dan speelt Quick’20 thuis tegen OFC. Ter vergelijking, de eredivisie sluit af op zondag 6 mei.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube