Nieuws

Quick’20 za1 wint laatste wedstrijd van 2017

maandag 18 december 2017 - Senioren


Op deze laatste competitieronde van 2017 mocht Quick’20 za1 op bezoek naar Aadorp om daar aan te treden tegen ASV’57.
Deze ploeg was de competitie niet goed begonnen maar middels een redelijke serie ondertussen opgeklommen naar de middenmoot.

De ploeg van trainer Jan Exel had nog wat goed te maken nadat de laatste wedstrijd terecht werd verloren van Hellendoorn.

Na een spetterend onthaal, welke gepaard ging met een prachtige sfeeractie, werd er om half 3 afgetrapt op het kunstgras van ASV.
Vanaf het begin trok Quick’20 het spel naar zich toe en bepaalde wat er op het veld gebeurde.

ASV kon niets anders doen dan achter de bal aan lopen en het spel te ontregelen met een aantal overtredingen.
Al snel kwamen de eerste kansen voor Quick’20, maar schortte het aan de eindpass dan wel afwerking. Een schot van Florian vloog over de ballenvanger, een vrije schietkans van Jurrien verdween naast het doel en ook Jesse liet een kans liggen.
Na 12 minuten werd het wel 0-1, nadat een schot van Florian onvoldoende werd gekeerd door de uitstekende keeper van ASV en Milan van dichtbij de bal binnen kon schuiven.
Hierna bleef het spel zich op de helft van ASV afspelen. De keren dat men tot een aanval kon komen ging het vaak over de linkerkant waar Mats echter goed op dreef was. Ook de spits van ASV kon geen moment imponeren tegen Willem wat leidde tot veel frustratie bij deze spits. Nadat hij eerder al een gele kaart kreeg wegens commentaar op de uitstekend leidende scheidsrechter, kreeg hij na ruim een half uur zijn 2e gele kaart en kon dus vertrekken.
Quick’20 bleef echter goed vanuit zijn organisatie spelen maar was niet bij machte om het grote verschil op het veld in de score terug te laten zien waardoor er gerust werd met slechts 0-1.

In de rust werd er op gehamerd dat ASV in de 2e helft meestal sterk terug kwam en dat de 2e helft niet te lichtzinnig opgepakt moest worden, ondanks de man meer.

Blijkbaar was dit niet tot iedereen doorgedrongen aangezien de 1e 25 minuten Quick’20 met de rug tegen de muur gezet werd door het 10tal van ASV. Het mocht van geluk spreken dat er in die fase geen schade op liep en dat Sander een grote sta in de weg bleek te zijn voor de aanvallers van ASV.
Was Quick’20 niet gevaarlijk? Jazeker wel, maar net als in de eerste helft bleef het onnauwkeurig omgaan met de kansen.
In de 62e minuut de eerste wissel bij Quick’20, Tim maakte plaats voor Mark.
In de 68e minuut viel daar eindelijk de 0-2. Nadat Bob kort daarvoor een uitstekende kans liet liggen door de bal tegendraads net naast de verkeerde kant van de paal te mikken, maakte hij zijn volgende kans wel uitstekend af. Een aanval, door hemzelf opgezet met Milan , werd keurig afgewerkt door de bal in de verre kruising te knallen. Dit betekende tevens zijn laatste wapenfeit aangezien hij al niet geheel fit aan de wedstrijd was begonnen. Kevin, net terug van een vakantie naar Aruba, was zijn vervanger.
Deze goal zorgde ervoor dat de druk van ASV afnam waardoor Quick’20 in de laatste 15 minuten meer ruimte kreeg om naar een grotere score uit te lopen. Zo werd een goal van Jesse wegens buitenspel afgekeurd en zag hij 2 vrije schietkansen in de handen van de keeper verdwijnen, schoot Florian een bal over de deklat, werd een schot van Robin met veel moeite net aangetikt door de keeper, ging een schot van Mark rakelings naast en zag Willem zijn kopbal gekeerd worden door de keeper. De rebound van Willem werd vervolgens door Jesse van de lijn gekeerd!!
Al met al een goede overwinning door de gehavende ploeg van trainer Jan Exel tegen een ploeg dat in de 1e 25 minuten van de 2e helft liet zien goed mee te kunnen komen in deze 3e klasse.

Quick’20 doet vooralsnog goed mee in deze competitie, met een 3e plaats tot gevolg, 3 punten achter op koploper Oranje Nassau.
Eerst genieten van een welverdiende winterstop waarin het zaak is om alle kleine pijntjes weer te verzorgen. Op zaterdag 27 januari 2018 wordt de competitie hervat met direct alweer een topper wanneer de verrassende nummer 2, SVVN, op bezoek komt.

Namens de gehele selectie en staf willen we iedereen een hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2018 toewensen en hopen we iedereen ook in het nieuwe jaar weer terug te zien aan de lijn bij Quick’20 zaterdag 1

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube