Nieuws

Quick’20 JUICHT na EERSTE ZEGE en HOE, 4-1 tegen Jong De Graafschap

maandag 18 december 2017 - 1e selectie


Op de eerste 10 minuten na was Quick’20 de betere van de twee ploegen. Haalde verdediger Taner Sen van de thuisclub in de 9e minuut nog een bal van de doellijn, daarna was het toch voornamelijk Quick’20 dat het meeste balbezit had met de beste kansen. Zowel in de 12e, 18e en 30e minuut had Quick het geluk weer eens niet aan haar zijde, toen prachtige aanvallen op het laatste moment de kiem in werden gesmoord door een keeper die de bal overtikte, een verdediger van De Graafschap die op de doellijn redde en een klutsbal die niet werd ingeschoten.

 

Quick’20 liet mooi en verzorgd voetbal zien en wat vooral opviel was het hoge tempo waarin werd gespeeld. Vorig seizoen was dat een automatisme, dit seizoen gaat dat moeizamer, waarbij in de laatste wedstrijden duidelijk een verbetering zichtbaar is.

In de 38e minuut scoorde Jan Willem Kamp de 1-0 en dat deed hij naar eigen zeggen met zijn voet, terwijl meerdere toeschouwers dachten dat hij met zijn hoofd scoorde, kun je nagaan hoe hoog het tempo was.

Quick hield de 1-0 voorsprong veilig vast tot de rust.

 

Na de spelhervatting begon Quick’20 zeer goed aan de tweede helft. Op wat kleine kansen na voor De Graafschap was Quick de ploeg die voor gevaar zorgde voor het doel van de tegenpartij. Had uitblinker Frank Eulderink eerst nog wat pech met zijn afstandsschoten, daar kwam gauw verandering in.

In de 61e minuut gaf Jeroen Visscher een schitterende dieptepass op uitblinker Frank Eulderink en die benutte zijn snelheid optimaal. Hij kwam alleen op de doelman af en passeerde hem door de bal afgemeten langs hem heen te schuiven, 2-0 voor Quick’20.

Quick had er nu helemaal zin in en ging op zoek naar meer goals en dat lukte uiteindelijk ook door twee doelpunten in de 64e en 73e minuut van respectievelijk Melvin Degenaar en Jasper Ewout van Breemen-Schneider.

 

Daarna had invaller Jip Kemna nog een dot van een kopkans op de 5-0, maar hij raakte de bal niet goed genoeg. Klein smetje op de wedstrijd was de onnodige tegengoal van de beloften van De Graafschap in de 90e minuut, waardoor de eindstand 4-1 werd in het voordeel van Quick’20.

 

Een prachtig resultaat dat uitbundig werd gevierd door alle aanwezigen in het clubhuis en daarna in de stad.

Uw verslaggever deed dat ook en hij moet dat bekopen met een zwarte maandag, nou dat mogen er gerust minimaal het tienvoudige worden, want dan gaat het goed met onze hoofdmacht.

 

Ik wens iedereen fijne Kerstdagen en een goed en gezond 2018 toe en in het nieuwe jaar spelen we op 14 en 21 januari eerst twee uitwedstrijden bij OFC en EVV en op 28 januari spelen we thuis tegen De Meern. Dan, zo heeft de voorzitter beloofd, is er ook weer een scorebord aanwezig op ons hoofdveld en dat is ook hardnodig en ik hoop dat het scorebord het aantal doelpunten voor, boven de tien ook aangeeft, want dat gaat gebeuren in 2018.
Quick blijft dan scoren en zo kruipen we in 2018 langzaam omhoog uit de gevarenzone.

 

Quick’20 – Jong De Graafschap 4-1 (1-0)

Scoreverloop: 38. Kamp 1-0, 61. Eulderink 2-0, 64. Degenaar3-0, 73. Van Breemen-Schneider 4-0, 90. Konderak 4-1.

Quick’20:
Van Berkel, Sen , Kamp, Leenders, Somi, Stolker, Van Breemen-Schneider, Visscher, Degenaar (72. Pinna), Eulderink (72. Kemna), Zwienenberg.

 

Foto’s Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube