Nieuws

JO17-4 wint de Oldenzaalse derby tegen De Esch JO17-1

zaterdag 16 december 2017 - Jeugd


Zaterdag 16 december

 

Een hele goede overwinning op een leuke en goede tegenstander die vorig seizoen nog in de 1e klasse speelde. Met de juiste instelling en geweldige doelpunten is JO17-4 de terechte winnaar van deze stadsderby.

 

Vandaag stond de inhaalwedstrijd uit tegen De Esch JO17-1 op het programma. Ondanks de winterse omstandigheden van afgelopen week kon er op het kunstgras op sportpark de Weschterik afgetrapt worden.

Quick’20 begon erg goed aan de wedstrijd en creëerde al snel de eerste mogelijkheden. In de tiende minuut is het raak. Morris wordt door Wouter bediend en zijn zuivere schot gaat in de verre hoek binnenkant paal erin 0-1.

 

Na de 0-1 krijgt de Esch een paar mogelijkheden via hun aanvoerder die een aantal keer goed doorkomt. Als het doorschuiven van de Esch beteugeld is komt Quick’20 weer beter aan aanvallen toe. Quinten wordt een paar keer goed weggestuurd, maar net zo vaak zit de verdediging of de keeper van de Esch er tussen. De 0-2 hangt in de lucht maar het is de Esch die, ondanks een overtreding op Pim, door mag. De snelle linksbuiten behoudt goed het overzicht en speelt de bal prima op de inkomende middenvelder die, doordat Quick’20 uit positie staat, de spits aanspeelt die al vallend de bal achter Jord kan schieten 1-1. Een kleine tegenvaller zo vijf minuten voor de rust.

 

 

In de rust wordt aangegeven dat goed er gevoetbald wordt en dat er in de tweede helft zeker mogelijkheden komen om deze wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten.

 

 

In de rust worden Joost, Quinten en Wouter gewisseld voor Koen, Thijs en Joep. De Esch mag de tweede helft aftrappen en doen dit zo verrassend dat dit direct tot een enorme kans leidt, maar de bal caramboleert via de rug van Jord op de paal en via de paal weer in de handen van Jord. Zo ontsnapt Quick’20 aan een snelle achterstand in de tweede helft. Door een prima voortzetting van Jord komt de bal bij Joep, die speelt zijn directe tegenstander uit en legt de bal breed op Morris die vervolgens de keeper kansloos laat en de 1-2 op het scorebord zet. Dus in plaats van een vroege achterstand nu een vroege voorsprong. De Esch probeert door lange ballen op hun spits te spelen meer aan aanvallen toe te komen. Dit resulteert in een aantal goede mogelijkheden, zeker als zij het spelsysteem omgooien en met drie spitsen gaan spelen. Gelukkig heeft Quick’20 deze omzetting snel door en Huub zakt een linie zodat de organisatie weer klopt. Na een kwartier in de tweede helft moet Niek zich met lichte knieklachten laten wisselen. Quinten komt voor hem weer in het veld.

In deze fase van de wedstrijd golft het spel heen en weer.

 

Beide teams blijven de aanval zoeken en dit levert twee hele goede mogelijkheden op voor Thijs, maar ook de aanvallers van De Esch krijgen goede mogelijkheden op de gelijkmaker.

Met nog zo’n tien minuten te spelen moet Pim zich na een ongelukkige botsing, waarbij hij zijn knie blesseert, laten vervangen. Wouter komt hierdoor weer binnen de lijnen. Met nog vijf minuten officiële speeltijd valt de genade klap voor de Esch. Huub kan redelijk makkelijk mee opkomen en weet op het juiste moment Morris in te spelen, die vervolgens de keeper weet te passeren 1-3. In de blessuretijd word het zelfs nog 1-4. Na een ingooi kan Morris opkomen en met een geweldige trap van een meter of achttien laat hij de uitstekende keeper van de Esch kansloos 1-4.

 

 

Samenvattend: Een hele goede wedstrijd waarin als een team gespeeld werd. Mede door het collectieve spel werd Morris in staat gesteld om maar liefst vier keer te scoren. Met deze overwinning staan wij steviger op de zevende plaats van de ranglijst met 13 punten uit 8 wedstrijden. Of de wedstrijden tegen DTC’07, Tubantia en Reutum nog ingehaald gaan worden is op het moment van schrijven onbekend. Mocht dit niet het geval zijn, dan blijven wij gezien de zevende plaats, zeker in de 2de klasse.

 

En met deze handhaving in de 2de klasse is de doelstelling bereikt. Iets waar we heel trots op kunnen en mogen zijn.

 

Scoreverloop:

10′ 0-1 Morris (Wouter)
35′ 1-1 Speler De Esch
41′ 1-2 Morris (Joep)
75′ 1-3 Morris (Huub)
80+1′ 1-4 Morris

 

 

Man van de wedstrijd: Maarten

 

 

Opstelling: Jord (c), Pim (Wouter/72), Benk, Maarten, Joost (Koen/40), Huub, Mark, Niek (Quinten/55), Quinten (Thijs/40), Morris, Wouter (Joep/40)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube