Nieuws

Quick’20 naar 1e zege in laatste thuiswedstrijd in 2017 tegen Jong De Graafschap?

vrijdag 15 december 2017 - 1e selectie


De velden hebben wat te verduren gekregen de laatste 8 dagen. Eerst sneeuw die bleef liggen en daarna de invallende dooi en veel hemelwater zijn niet bevorderlijk voor de toestand van de velden met natuurgras.
Sinds het begin van deze competitie beschikt Quick’20 over een uitstekend nieuw hoofdveld van natuurgras. Wat consul en scheidsrechter zondag zullen beslissen over de bespeelbaarheid van dit veld is niet te voorspellen. Er zal wel voorzichtig met het veld worden omgesprongen, de grasmat ligt er pas een half jaar in en het toebrengen van schade is onherstelbaar voor de rest van het lopende seizoen.

 

Quick’20 prijst zich gelukkig met de gedachte dat kan worden uitgeweken naar kunstgrasveld 2, dat zondag vast goed bespeelbaar is. De entourage rondom dat schitterende veld is minder dan bij spelen op het hoofdveld, het is niet anders.
In de Derde Divisie spelen alle teams 34 competitiewedstrijden, evenveel als in de Eredivisie en de Tweede Divisie. In de Eredivisie worden er wedstrijden doordeweeks gespeeld maar dat is natuurlijk onhaalbaar in de Tweede en Derde Divisie. Wedstrijden worden niet gauw collectief afgelast en het seizoen is daarmee langer dan in de Eredivisie.

 

Jong De Graafschap staat op de 17e plaats samen met HBS, allebei 10 punten met een beter doelsaldo voor de ploeg uit Den Haag. De beloften uit Doetinchem wonnen 2 wedstrijden. HBS dat gelijk staat werd thuis met 2-1 verslagen en op 3 december werd er ook thuis met 4-1 gewonnen van Dongen.

De Doetinchemers lukte het dus wel tegen Dongen, terwijl Quick’20 thuis ook van die ploeg had kunnen en moeten winnen.
De trainer van Jong De Graafschap is Jan Vreman, de voormalige hoofdtrainer van de club. Zijn zoon Jurre speelt in het team als verdediger.

Het probleem bij Quick’20 is bekend, er werd maar 7 keer gescoord en de bal moest 27 maal uit het net worden gehaald. Jong De Graafschap heeft 13 doelpunten voor en 24 tegen. De oplossing voor het scoringsprobleem van Quick’20 kan zitten in het feit dat het geluk eens aan de zijde van Quick is en dat als er één keer of meer een doelpunt wordt gemaakt de spelers er weer in gaan geloven. Jongens die afgelopen seizoenen wel scoorden en nu nog niet komen dan ongetwijfeld in een positieve flow als de goede kant van het net weer wordt gevonden.

 

Quick’20 moet de mouwen extra opstropen om aanstaande zondag voor het eerst dit seizoen een wedstrijd winnend af te sluiten. Zoals bekend is Ryan Snelders door een spierscheuring niet meer inzetbaar dit seizoen.

Het zou mooi zijn als Quick’20 toch met één overwinning de winterstop ingaat en wat zal dat een geweldige impuls zijn voor het nieuwe jaar 2018.

___________________________________________________________________________

Het volgende trio leidt de wedstrijd Quick’20 – Jong De Graafschap

Scheidsrechter                     : de heer    R. Witlox

Ass.scheidsrechters          : de heren G. van Mun en B.A.C. Smets

___________________________________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube