Nieuws

Geef je voetbalschoenen een tweede leven

dinsdag 12 december 2017 - Algemeen


Geef je voetbalschoenen een tweede leven en laat ook de kinderen in Afrika genieten van onze prachtige voetbalsport!

Het Oldenzaalse stel Maarten Smidt & Carolien Blom hebben een eigen stichting opgericht (www.ubuntu-afrika.nl) Volgend jaar januari vertrekken zij voor acht maanden naar Oeganda om zich in te zetten voor (wees)kinderen. Carolien gaat als arts een medisch centrum helpen dat 25 jaar geleden gesticht is door SOS Kinderdorpen. Ze gaat zich bezig houden met het voorkomen van kindersterfte (Ubuntu Afrika zamelt via hun site geld in voor de aanschaf voor medicijnen tegen longontsteking, uitdroging & malaria) en gaat voorlichting geven voor betere zorg en preventie (vaccinatie).

Echter, naast medische zorg is sport en spel ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

In het SOS kinderdorp wonen kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn om voor hen te zorgen of waarvan de ouders zijn overleden. Sport en spel is een van de manieren waarop deze kinderen opnieuw leren te ontspannen en plezier te beleven. Ook sociale vaardigheden zoals samenwerken, grenzen aangeven en voor zichzelf opkomen zijn kwaliteiten die via sport speelsgewijs geleerd kunnen worden. Juist deze kinderen verdienen goede faciliteiten om ze maximaal te ondersteunen in deze ontwikkeling.

Daarom gaat Maarten zich hierop richten en gaat o.a. een voetbalveld en speeltuin aanleggen voor de kinderen. Uiteraard zou het heel mooi zijn als deze kinderen ook in passende kleding en schoenen een wedstrijd kunnen spelen. Wij van Quick’20 doneren in ieder geval setjes met voetbalkleding om hieraan bij te dragen. Ook jij kunt een bijdrage leveren.

Heb jij net nieuwe schoenen gekocht en draag jij je “oude” paar toch niet meer? Lever ze dan in bij de kledingbalie of op het secretariaat, dan zorgen wij namens Quick’20 dat deze goed bij Maarten en Carolien terecht komen en volgend jaar een kind in Oeganda wordt blij gemaakt met jouw voetbalschoenen. Je kunt dit zelf zien via hun website of Facebook Pagina. Hierop zullen zij volgend jaar middels Vlog & Blog verslag doen van hun activiteiten.

Namens Maarten & Carolien van Ubuntu Afrika willen we jullie alvast bedanken.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube